Özel Hastanelerin Para Hırsı İnsan Sağlığını Tehdit Mi Ediyor!

Haber merkezimize gelen bir ihbarda, özel hastaneler insan sağlığı ile mi oynuyor?

Özel Hastanelerin Para Hırsı İnsan Sağlığını Tehdit Mi Ediyor!
30 Kasım 2019 - 12:27 - Güncelleme: 30 Kasım 2019 - 12:38
A. F. C. Adlı vatandaş 26.09.2019 günü kalbi ile ilgili şikâyeti nedeniyle Anadolu Hastanesine gidiyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Yücel tarafından muayene ediliyor.  Dr. Oğuzhan Yücel tarafından gerekli tetkikler isteniyor. Bu tetkikler sonrasında Dr. Oğuzhan Yücel hastasına, acil anjiyo olması gerektiğini, mutlaka yapılması gerekiyor der. Bu sırada hasta evime gidip kızımla damadımla görüşüp dönerim deyince, Dr. Oğuzhan Yücel hastasına eve gidiş geliş süresi içerinde size bir şey olursa yanı kalp krizi geçirseniz beni sorumlu tutarmısınız diye söyler. Hasta da hayır niye sorumlu tutayım diye Dr. Oğuzhan Yücel’e cevap verir.  Dr. Oğuzhan Yücel bu süre zarfında anjiyo yaptırmazsanız ben sorumluluk kabul etmem diye hastaya tekrarlar. Hasta A. F. C. da tamam olsun anjiyo olalım der.
Ardından Dr. Oğuzhan Yücel hastasına sigara içiyor musunuz diye sorunca hasta evet dedi ve sıgara paketini Doktor alıp kırıp çöpe attı. Bakın bu sigaranın bir nefesi bile ölümünüze neden olur, çünkü kalp damarlarınızda tıkanıklık var der.
Olayın devamında hasta, Dr. Oğuzhan Yücel bana 4 kalem ilaç yazıp bir hafta sonra kontrole çağırdı. Bir hafta sonra kontrole gittim hiç muayene etmeden bana bir hafta sonraya anjiyoya gün verdi. Kızım doktora, doktor bey anneme çok önemliydi, kalp krizi geçirirsin diyordun, bu süre çok değil mi deyince Dr. Oğuzhan Yücel, yok, bir şey olmaz deyip bir hafta sonra Salı günü saat 14.00 da gelin der. Dr. Oğuzhan Yücel hastasını mesai saati dışında saat 17.00’dan sonra Atasam hastanesinde anjiyo yapacağını daha öncesinde hastasına söylemişti.
A. F. C Anadolu hastanesinden evine döndüğünde Atasam hastanesini arayarak anjiyoyu kaça yaptıklarını sordu. Atasam hastanesi kasıktan 700 TL. koldan 900 TL. diye cevap veriliyor. Bu arada bu bir hafta süre içerisinde Anadolu hastanesinden doktorumuzun sekreterliğinden iki sefer aranarak doktorumuz bizi merak etmiş anjiyoya gelecek misiniz diye.
Salı günü saat 14.00 da doktora tekrar gittik. Doktor bey bize daha önceden anjiyo için bize yardımcı olacağını söylemişti. Ben de bunun üzerine anjiyoyu kaça yapacaksınız diye sordum. Dr. Oğuzhan Yücel kasıktan 950 TL. koldan 1150 TL. diye cevap verince,  ben de kendisine olur mu hocam Atasam hastanesi ile görüştüm, kasıktan 700 TL. koldan 900 TL. diye bana fiyat verdiler. Doktor hemen Atasam hastanesini aradı, mikrofonu da açtı, kızdı fırçaladı olur mu böyle diye, hastane, efendim direk bize gelen hastalara 700 TL. koldan 900 TL. Oğuzhan Beyin hastalarına 950 TL. koldan 1150 TL. diye talimat verildi diye telefon konuşma geçer. Oğuzhan Bey, bir seferliğine benim hastamdan 700 TL. koldan 900 TL. alın der ve konuşma biter.
Dr. Oğuzhan Yücel bize bir not yazıp Atasam hastanesine gönderir. Atasam hastanesine gittik 11 numaralı odaya bizim yatışımızı yaptılar. Burada da bütün tetkiklerim tekrardan yapıldı. Anjiyo için de hastaneye 700TL. kredi kartından para yatırdık. Hastaneden bize bakın balon icap ederse 400 TL., stent icap ederse 800 TL., ilaçlı stent icap ederse 2000 TL. ek ücret alınır denildi. Neden dediğimizde doktorunuzun isteğine bağlı ilave ücretler diye yanıt alınır.
Saat 17.00 da anjiyo olacaksın dediler.  Saat 16.50 de beni anjiyo odasına aldılar. Görevli üç kişi beni hazırladılar, bende az da olsa bir korku endişe vardı. Üç kişiden biri beni teselli ederken benim doktorum kot pantolonlu çantası omuzunda odaya girdi. Ne var bunda korkuyor mu? ben bunu anjiyo yapmam kaldırın masadan diye bağırır azarlar. Diğer görevliler her şey hazır yapalım diye ısrar edince de hayır anjiyo yapmayacağım diyerek 17.15 de hastayı odaya çıkartıyorlar. Saat 12.00 dan beri aç susuz hastanede bekliyorum. Saat 19.00 oldu doktora ulaşamıyoruz. Hastaneden arıyorlar telefonlara bakmıyor, ben arıyorum bakmıyor, mesaj atıyorum cevap vermiyor, sonunda asistanı doktorun telefonuna bakıyor. Asistan benim olaylardan haberim yok sisiz hastaneden çıkın biz sizi ararız der.
Hastaneden çıktık, ertesi gün saat 14.00’a kadar hiçbir şey yemedim içmedim. Kızım bu saatte doktoru aradı, yine asistanı telefona baktı! Cihaz arızası herhalde yapılamadı, yapılsaydı Dr. Beni aradı, makine yapıldığında biz sizi arayacağız diye söyler. Akşam oldu, ertesi gün oldu yine haber yok. Akşam saat 21.30 dan sonra Atasam hastanesi başka bir hasta adı ile arandı. Anjiyo olacak hastamız var yapar mısınız diye. Tabi dediler getirin yaparız. Hastamızı getirdiğimizde yok cihazlarımı arızalı bir şey olmasın, yapamayız falan filan demeyin denir. Hastane olur mu cihazlarımız çalışıyor, sürekli anjiyo yapıyoruz derler. Bunun üzerine hasta yakınları saat 10.00 civarlarında Atasam hastanesine giderler. Orada kısa süreli bir tartışma ve olur. Hasta yakınları Sağlık bakanlığına şikâyette bulunurlar.
Hasta bir başka hastaneye gider ve Anadolu ve Atasam hastanelerindeki tetkikleri gösterirler. Hasta anjiyo olmaz. Tedavisi yapılıp gönderilir.
Beyazgaste olarak soruyoruz?
İnsan sağlığının hiç mi önemi yok?
Para hırsı için insan sağlığı bu kadar ötelenir mi?
Sayın Dr. Oğuzhan Yücel, hani hastanızın damarları tıkalıydı?
Kalp krizi geçir diye sorumluluğu üzerinize almıyordunuz?
Hastanızın telefonlarına neden bakmazsınız?
Para hırsı uğruna hastanızı aramayı biliyorsunuz!
Hemen anjiyo olacak hastayı 10-15 gün nasıl oyalıyorsunuz?
Dr. Oğuzhan Bey, hastanın sırtından haksız kazanılan para için de diyeceksiniz?
Özel hastaneler, üç kuruş para için insan sağlığı ile oynayan doktorlarla nasıl çalışırsınız?
Hasta üzerinden doktorlara böyle çirkin komisyon verilir mi?



 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum