ÖZAT HAFTALIK TOPLANTISINI YAPTI

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat haftalık basın toplantısını yaptı

ÖZAT HAFTALIK TOPLANTISINI YAPTI
19 Ağustos 2015 - 15:34
Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat haftalık basın toplantısını yaptı.

Samsunspor Teknik Direktör Ümit Özat haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.  Bu gün sabah idmanının ardından saat 11.00’de basın mensupları ile bir araya gelen Özat, basın mensuplarının Altınordu galibiyeti, Adana Demirspor hazırlıkları ve takım içi genel değerlendirmeler hakkındaki sorularını cevapladı.

DAHA İYİ OLACAĞIZ

Sahaya 23,6’lık bir yaş ortalaması ile çıktıklarını belirten Ümit Özat, "Bundan sonra daha iyi olacağımıza inanıyorum. Oyuncularımla birbirimizi daha iyi tanıyor, daha çok çalışıp eksiklerimizi kapatıyoruz. Takım kazanabilir, kaybedebilir. Lige galibiyetle başlamak herkes gibi benim açımdan da sevindiriciydi. Önemli olan bunun devamını getirebilmek" diye konuştu. Hafta sonu sahalarında oynayacakları Adana Demirspor maçına da değinen Ümit Özat, açıklamasını şöyle sürdürdü:

SEYİRCİ ARKAMIZDA OLMALI

Bu ligde her maç zor. Rakibimiz pahalı transferler yaptılar. İyi takım kurdular. Bu ligi bilen ve şampiyonluk yaşayan tecrübeli antrenörleri var. Seyirci desteği de arkamızda olmalı. Her maçın bir stratejisi var. Oyuncularım da bunu bilmeli. Şu bir gerçek ki sezon başında ne kadar fazla puan toplarsan ileride bunun faydasını daha fazla görürsün.

TRANSFER KULÜBÜN DENGELERİNİ BOZMAMALI

Transfer konusuna da değinen teknik direktör Özat, hiç bir antrenörün transfere "hayır" diyemeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi; "İlla transfer yapacağım diye de göz göre göre kulübü batağa sürükleyecek halimiz yok. Bana böyle bir teklif gelirse alınabilecek oyuncuların listesi verilirse ben de isteklerimi söylerim. Her zaman söylediğim gibi kulübün bir mali yapısı var. Zarar vermemek lazım. Transferin son 12 günü. Bugün yarın onlarla ilgili bilgi gelirse sizlere de açıklanır. Yönetimimiz mutlaka transfer çalışmalarını sürdürüyordur. Bu ligde de Süper Lig’de de futbola yeni başlayan birisinin diğerlerinden hiçbir farkı yoktu. Dolayısıyla genç oyunculara şans vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ben illa bir mevkiye odaklanan teknik adamlardan değilim. Bir oyuncuyu en az 2-3 pozisyonda düşünürüm. Dolayısı ile sadece bir pozisyonun oyuncusunu almak bana sağlıklı gelmiyor. Hangi mevki yetersiz ise takviye edebiliriz. Ama iyi bir oyuncu olursa buna da yok demeyiz. Kulübün dengelerini bozmadan."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum