Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal Sarı'dan Sert Tepki

Ülkem İş konfederasyonu Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal SARI yetkili sendikanın temsilcilerine sert tepki gösterdi.

Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal Sarı'dan Sert Tepki
22 Şubat 2023 - 21:16
Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Sarı yetkili sendikanın hastane temsilcilerini sert bir dille uyardı.
Başkan Sarı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; Bir kaç gündür sendikamıza ve şahsımıza hastanelerde bulunan kendi temsilcilerimizden yoğun şikâyetler gelmektedir.
Yetkili sendikanın temsilcilerinin bildiğiniz üzere Sağlık Bakanlığı'nın İŞKUR üzerinden almış olduğu işçi kardeşlerimizin bir kısmı üç ay önce diğer kısmı ise bir kaç gün önce iş başı yaptı.
Kadroya geçtiğimiz bugünden yana Sağlık bakanlığımız sürekli işçi almakta. Ancak yetkili sendikanın temsilcileri bu arkadaşların ilk iş gününde bu kişileri toplayıp biz yetkili sendikayız bizden başkasına üye olamazsınız olursanız asgari ücret alırsınız, hiç bir hakkınızı alamazsınız diyerek zorla üye yaptıkları veya yapmaya çalıştıkları hatta izinsiz arkadaşların numaralarına ulaşarak kendi WhatsApp gruplarına ekledikleri kulağımıza gelmekte.
Bunu sadece bizim temsilci arkadaşlarımız söylemiyor. Bu mobbinge maruz kalan yeni işe başlayan arkadaşlarımızda ifade ediyor.
Bizde kendilerine böyle bir zorunluluğunuz yok dayanışma aidatı dilekçesi vererek istediğiniz sendikaya üye olabilirsiniz diyoruz.
Biz Öz Sağlık Sen olarak işçiye hep doğruları anlattık onların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.
Buradan tekrar söylüyorum bu tür mobbingi uygulayan arkadaşların isimlerini tek tek biliyoruz. Devam etmeleri hâlinde sendikamız devreye girerek bu olaya dur diyecektir. Hiç bir işçi kardeşimizi mobbinge maruz bırakmayız.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum