SAMSUN'A 175 MİLYON TL. LİK YATIRIM…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof

SAMSUN'A 175 MİLYON TL. LİK YATIRIM…
04 Aralık 2016 - 19:43
7-bos-kalip-haber Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Vali İbrahim Şahin ile birlikte,  Atakum ilçesi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 175 Milyon TL maliyetli 28 tesisin açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törene ayrıca  Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Orhan KIRCALI ve Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İbrahim Üzmez, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
1İNŞALLAH BUNU YÜZ AKIYLA GEÇİRECEĞİZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali İbrahim Şahin, “Bugün bizleri kırmayarak iki bakanımızla birlikte kuş cennetine gittik. Kuş cenneti benim de çok özendiğim, çok özellikli olduğuma inandığım bir yerdir. Samsun için değil, Türkiye için değil, dünya için çok kıymetli bir alandır. Bugün burayı birlikte gezdik ve gördük. Özellikle çok ısrarla arzu ettiğim bir kuş parkının yapılmasıdır. Sayın Bakanım eğer uygun görür lütuf ederseniz, gelecekteki yavrular, gençler size müteşekkir kalırlar. Biz bu bölgede kaçak avcılığa asla müsaade etmiyoruz, etmedik ve etmeyeceğiz. Talep ettiğimiz jandarma atlı birlikler kuş cennetini muhafaza ediyorlar. Diğer taraftan bir buçuk yıl önce biz ‘Tabiatta Ders Var’ projesini başlattık. Çocukların sınıf dışında bir şeyler öğrenmesini istedik. Fen bilgisi ve Biyoloji derslerinin tabiatı ilgilendiren kısmını, derslerini dışarda görsünler diye yola çıktık. Samsun bu anlamda çok şanslı bir ildir. Şuana kadar bin beş yüz civarında yavrumuz kuş cennetinde eğitim aldı. 2017 yılının Temmuz ayında şehrimizde işitme engelliler olimpiyat oyunları yapılacak. Bu şehrimizin sınavı ama cumhuriyet tarihinin en büyük spor organizasyonu olacaktır. İnşallah bunu yüz akıyla geçireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç tüm gücüyle bize destek sağlıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerek temeli atılacak olan, gerek yapılmış bitmiş açılışını yapacağımız eserlerin başta yöre insanına, Samsun’umuza, ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
BU HAKSIZLIK, BU KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmasında, “Türkiye'deki terör örgütlerinin ülkeyi karalamak için her yerde eylem yaptıkları FETÖ terör örgütü var, PKK'sı var, DAEŞ'i, DHKP-C'ye üye olanlar, onlarla hareket edenler ülkemizi karalamak için her yerde eylemlerini yapıyorlar. Maalesef Avrupa ve dünyadaki bizim dost, müttefik olarak gördüğümüz ülkelerdeki arkadaşlar tek bir kanaldan bilgi elde ederek, Türkiye'yi eleştiriyorlar. Bu haksızlık, bu kabul edilemez bir durumdur. Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çok net bir duruşu oldu. Avrupa Birliğinin merkezi olan Brüksel'de terör örgütü olarak kabul ettiğimiz PKK'nın sizin Brüksel'deki parlamentonun önünde herhangi bir şekilde bir çadır açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. İçeride sergi açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. Söze gelince çok söz söylüyorsunuz. Ama işe gelince, harekete geçmeye gelince hiç bir şey yapmıyorsunuz. Ama Türkiye'ye eleştiri getirme noktasında birbirinizle yarışıyorsunuz. Bizim asla kabul etmeyeceğimiz bu ikiyüzlülüktür" diye konuştu.
EN KISA SÜREDE BİTİRMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı konuşmasında, "15 Temmuz tarihimizdeki en alçak, en hain kanlı terör örgütünün darbe teşebbüsüydü. Hatta darbe teşebbüsü demek doğru değil, Türkiye'yi parçalamak, bölme girişimi demek daha doğrudur. Ona karşı Samsun dimdik ayakta durdu. Demokrasi nöbetlerinde hudut boylarında nöbet tutuyormuş gibi nöbet tuttunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu planlanmış, ülkemizi bölmek isteyen girişime karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği cesaret, milletimizin ve medyanın da gösterdiği dirayet karşısında bu darbe girişimi püskürtüldü. Kimse artık darbe yapmayı akıllarından geçiremeyecektir. Çünkü artık kahraman bir milletimiz var. Dünyadaki bütün muhatap bakanlardan cevap geliyor. Milletimiz ile gurur duyuyoruz. Bu Türk tarihine değil, dünya tarihine bir kahramanlığın destanı olarak geçti. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Aralık ayının 19'unda Salıpazarı Barajı ihale edilecek. Aşağı yukarı 125 milyon lira. Samsun'a hayırlı olsun. Hızlı bir şekilde yapacağız. Bunun müjdesini veriyorum. Bununla kalmadık biz her gelişimizde buraya müjdeler verdik. 42 tane müjdeyle geldik. Toplam 314 milyon lira. Ama Samsun'a ne yapılsa azdır. Bu 42 müjdeden 31'ini DSİ yapacak, orman teşkilatı 8, doğa koruma ve milli parkların 3 müjdesi var. Daha öncede müjdeler verdiniz ne oldu diye sorarsanız daha öncede 43 müjde verdik. Bunların maliyeti 320 milyon liraydı. 85 müjde yapıyor. Toplamı da 634 milyon liradır. Hayırlı olsun inşallah. 18 ay önce verdiğim 43 müjdenin 34 tanesi bitti. Barajlar, sulama, göletler, dere ıslahları var. Kalan 9 tanesinin de yüzde 80'i tamamlandı. Bugün verdiğimiz müjdeleri de en kısa sürede bitirmek bizim boynumuzun borcudur. Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bizim yaptıklarımız onların rüyalarında bile göremeyecekleri şeylerdir. Türkiye büyük hedefleri gerçekleştirecektir. Birinci büyük hedef 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine taşımaktır” dedi.
ORTAKÖY KREDİ DAĞITIM SERTİFİKALARI VERİLDİ
Konuşmaların ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri ile birlikte, 175 milyon maliyetli 28 tesis için butona basarak açılışları ve temel atmaları gerçekleştirdi.  Daha sonra Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Ortaköy Kredi dağıtım sertifikaları verildi. Ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Vali İbrahim Şahin ile birlikte Samsun ili Yatırımları Koordinasyon Toplantısı'na geçti.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

https://youtu.be/f-Kf7T3YDf0

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum