Orman Arazisini Nasıl Kiralarsınız?

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin; Salıpazarı İlçemizin Yavaşbey Mahallesi hudutları içerisinde bulunan 100 dönümlük arazinin kiralanması hakkında açıklamalarda bulundu.

Orman Arazisini Nasıl Kiralarsınız?
01 Haziran 2022 - 13:33
Salıpazarı İlçemizin Yavaşbey Mahallesi hudutları içerisinde ve Salıpazarı-Terme Karayolu üzerinde bulunan 500 dönümlük asırlık ormanlık alanın 100 dönümünün Çarşamba İlçesi İlim Yayma Vakfının Şube Başkanı ve aynı zamanda Çarşamba Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Hakan Köse tarafından 49 yıllığına kiralanmaya çalışıldığı bilgisi tarafımıza ulaşılmış olup, kiralanacak orman arazisindeki ağaçlar kesilerek fidan dikimi yapılacağı ifade edilmektedir.
Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün Hakan Köseye kiralamayı planladığı 100 dönümlük arazinin hala Orman İşletme Müdürlüğünün kayıtlarında orman olma vasfını taşıyan orman arazisi olduğu,
Bu arazi üzerinde en küçük ağaçların kalınlığının 20 cm ve boylarının 10 ve 20 m. olduğu, meşe, kızılağaç ve geniş yapraklı başka ağaçların yok olma riski olduğu ve bu durumun bölge halkını tedirgin ettiği muhakkaktır.
Ayrıca söz konusu orman alanlarında 30 a yakın çeşitli kanatlı hayvanların (kuşların), böceklerin,  nemli alanlarında su kaplumbağalarının, kurbağaların kertenkele yılan ve böceklerin, tavşanların, karacaların, yaban domuzları ve yaban hayvanlarının barındıklarını,
Bölge ve civar halkının bu alanda kırcan tabir edilen diken ucu bitkilerinden yemek yaparak beslendiklerini ayrıca bu ürünü satıp geçimlerini sağladıklarını herkesin bilmesi gerekir. 
Ak Parti Çarşamba Belediye Meclis Üyesi Hakan Kösenin kiralamayı planladığı bu ormanlık arazide bulunan sık dokulu meşe ve geniş yapraklı ağaçların kesilerek yerine ne tür uygulamalı fidancılık yapılacağı merak konusudur.
Orman Bölge Müdürlüğü bu konuda inisiyatif almadan bölge halkının görüşlerine baş vurmayı neden önemsememiştir? Ayrıca söz konusu orman arazisi için Salıpazarı İlçesi önceki dönem ve şimdiki Ak Parti İlçe Başkanından, bu konuda hassasiyet göstermesi, ormanın yapısının bozulmaması için gerekli girişimde bulunması ve yine Salıpazarı İlçesinde kuruluşları bulunan diğer siyasi partilerin ve Sivil Toplum örgütlerinin bölgemizin yaşam kaynağı ormanımızın yok olmasına seyirci kalmamalarını rica ediyorum.
Bahse konu yerde fidan yetiştiriciliği imkânı var ise bu imkân neden Salıpazarlı hemşehrilerimize sunulmamıştır. Diğer taraftan kiralanması planlanan bahse konu araziyi kiralama işleminin 2. yılından itibaren şahıs tarafından satıl alınma operasyonunun bulunduğuna dair bilgiler akıllara farklı soru işaretleri ve endişeleri getirmektedir.
Kiralanması planlanan bu bölgenin orman vasfına sahip olmasına rağmen bir takım ali cengiz oyunları ve baskılarla orman arazi olma vasfından çıkarılması adına çalışmalar yürütüldüğü ve projelerin hazırlandığı hatta bağlı kurumlara baskı yapıldığı duyumları alınmıştır.
Aynı bölgede orman vasfını yitirmiş arazinin bir bölümü kiralanma işlemlerinin sonuçlandırıldığı.
Salıpazarımızın bir karış toprağının bile peşkeş çekilerek kurban edilmesine müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek isteriz.
Koskoca Çarşamba İlçemizde fidan yetiştiriciliği yapılacak alan kalmamışımdır ki Ak Partili Köse buradan yer kiralama gayretine düşmüştür.
Bölge halkımız bu çetrefilli tablodan rahatsızdır.
Gerekirse arazinin kiralanmaması için yetkili makamlara toplu şikâyetlerde bulunacaklarını dile getirmektedirler.
Salıpazarlı hemşerilerimizin adına bu konunun takipçisi çözüm için adımlar atılmasını bekliyoruz bu amaçla gerektiğinde işbirliğine de hazırız.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum