Ordu'nun Kentsel Dönüşüm Protokolü İmzalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE, Kentsel Dönüşüm Protokol  İmza Töreni’ne katılmak üzere Ordu’ya geldi

Ordu'nun Kentsel Dönüşüm Protokolü İmzalandı
06 Mart 2015 - 18:37
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE, Kentsel Dönüşüm Protokol  İmza Töreni’ne katılmak üzere Ordu’ya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE, ilk olarak Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın  İdris GÜLLÜCE, daha sonra Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Ordu Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni’ne katıldı.

Törene, Ordu Valisi irfan BALKANLIOĞLU, Giresun Valisi Hasan KARAHAN, Ordu Milletvekilleri Fatih Han ÜNAL, İhsan ŞENEL, Mustafa HAMARAT, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ,  kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri  katıldı.

Ordu’nun  Kentsel dönüşümü ile  ilgili hazırlanan tanıtım filminin sunulmasıyla başlanan Ordu Kentsel Dönüşüm Protokol  İmza Töreni’nde bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın  İdris GÜLLÜCE, kentsel dönüşüme çok önem verdiklerini belirterek, ”Eski binalar yakışmıyor. Ordu kentsel dönüşümle farklı bir il olacak. Bu kentsel dönüşümü sizlerle beraber  yapacağız. Kentsel dönüşümü vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için yapıyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde kentsel dönüşümün uygulandığı illerin belediye başkanları ile Ankara’da bir araya geleceklerini ve illerde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının  tanıtımının yapılacağını kaydeden Bakan GÜLLÜCE, imza töreni öncesi Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerini ziyaret ettiğini, kurumların son derece modern, son teknoloji ile donanımlı bir hale geldiğini ve vatandaşların beklemeden anında hizmet aldığını sözlerine ekledi.

“Orduda böyle güzel bir çalışmanın başlangıcında bulunmaktan onur duyduğumu belirteyim” diyerek sözlerine başlayan Vali irfan BALKANLIOĞLU, Kuran-ı Kerimdeki Mülk süresinden bir örnek vererek, “Allah’ın evrende yarattığı herşeye bir bakın. En ufak bir noksan ve kusur bulabilecek misiniz, kusur arayan gözleriniz hüsrana uğramış olarak kusur bulamamanın ezikliğiyle size geri dönecektir diye buyruluyor. Allah, evrende herşeyi bir denge üzerine yaratmış ve Allah’ın yarattığı herşeyde bir güzellik var, herşey yerli yerinde ve denge üzerine  kurulmuş. Ne zaman ki, insan müdahaleleri başlamış işte o zaman  çevrede bir çirkinlik, yaşanmaz mekânlar ortaya çıkmış ve adeta insanlar kendi tabutlarını yapar duruma gelmişler” diye konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, ”Deprem ölmez bina öldürür diyorlar. İnsanların ve burada oturan, toplu yaşayan insanların rüzgârını, güneşini kesen, hava kirliliğine yol açan, sirkülasyonu önleyen, otoparkı olmayan çirkin abideler binalar var. Mimar Sinan’ın yaptığı eserlere bir bakın. Bir tanesinde kusur var mı? Sultanahmet meydanına bakın. Ayasofya ve Sultanahmet Camisi olmasa orası neye yarar. Edirne’ye gidin Selimiye’ye bakın ve hatta Trabzon’daki Sümela Manastırına bakın. İnsanlar böyle mekânlar üretirken çevreyle uyumlu, bakanların gözünü gönlünü açan binalar üretmişler ama zaman içinde artan nüfus, artan arazi rantı yüksek kar peşinde koşan insanlarımızın sayesinde doğru dürüst yolu olmayan, otoparkı olmayan binalar üretmişiz ve  birçoğu da her türlü teknikten yoksun, yıkılmakla  karşı karşıya. Kentsel dönüşüm işte bizi bunu sağlayacak. Önce mekânlar üretilecek oraya yıkılacak binalar taşınacak, sonra yapılacak” diyerek, Avrupa ve Dünyanın birçok ülkelerinde  binaların yeşilliğin içinde kaybolan  mekânlar olarak  göze çarptığını ifade etti ve kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın  İdris GÜLLÜCE ile İstanbul Bağcılar Kaymakamlığı görevinde iken tanıdığını belirten Vali BALKANLIOĞLU, ”Sayın Bakanımızın Ordu’ya gelişlerinden ve teşriflerinden dolayı kendisine ve kıymetli ekibine çok teşekkür ediyor, kentsel dönüşümün Ordu için  hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi ve sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ konuşmasında, “Bakanlar Kurulu Kararıyla Altınordu ilçesinde Otogar, Öğretmenler Sitesi ile Eski Sanayi Sitesinin bulunduğu 80.000 m2 alan kentsel dönüşüm projesi kapsamında ‘riskli alan’ olarak ilan edildi. 20 Şubat 2015 tarihindeki Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kentsel Dönüşüm Proje Kapsamında Gürgentepe İlçesi Akyurt Mahallesinde 7.100 m2 alanın ‘rezerv konut alanı’ olarak yapılacağını ve  protokol imza töreniyle onaylanacağını söyleyen YILMAZ, “Fatsa İlçesi Evkaf Mahallesi ile Stadyum ve çevresindeki 550.000 m2 alan ve Ünye İlçesinde bulunan Kaledere Mahallesi ile Stadyum ve çevresinde 70.000 m2 alanlarda "riskli alan" araştırma, analiz ve değerlendirme çalışmaları tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. Hiçbir mülk sahibi mağdur edilmeyecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Kentsel Dönüşüm Protokol  İmza Törenine geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın  İdris GÜLLÜCE  ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, kentsel dönüşümün imza protokolünü gerçekleştirdi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum