ONLAR KONUŞTU DİYANET SEN BAŞARDI

Sendikacılık mektup yazma sanatı değildir, özveri ister emek ister

ONLAR KONUŞTU DİYANET SEN BAŞARDI
04 Mayıs 2018 - 17:30
Sendikacılık mektup yazma sanatı değildir, özveri ister emek ister. Ve aynı zamanda duruş ister. Diyanet-Sen’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı ilahiyat ön lisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama(İLİTAM) hakkı tanınması teklifi TBMM genel kurulunda kabul edildi.
ONLAR KONUŞTU DİYANET SEN BİR EMEĞİ DAHA… KAZANIMA CEVİRDİ...
DİYANET SEN’DEN BİR KAZANIM DAHA
...
Sendikacılık mektup yazma sanatı değildir, özveri ister emek ister. Ve aynı zamanda duruş ister. Diyanet-Sen’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı ilahiyat ön lisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama(İLİTAM) hakkı tanınması teklifi TBMM genel kurulunda kabul edildi.
Daha önce TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen teklif dün TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Diyanet-Sen’in uzun zamandır üzerinde çalıştığı, konuyla ilgili akademisyenlere raporlar hazırlatarak YÖK, siyasiler ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na sunduğu ilahiyat ön lisan mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınması tüm ilahiyat ön lisans mezunlarını ilgilendiriyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Samsun1 nolu Şube başkanı Nevzat OY; Diyanet-Sen olarak ön lisans mezunu kurum çalışanlarının sınavsız lisans tamamlamalarının çok önemli olduğuna inandıklarını belirterek “Bunun için akademisyenlerle görüşüldü. Gerekli raporları hazırlandı. Bu raporu en başta Diyanet işleri Başkanlığına, YÖK’e, ilgili bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve YÖK konuya olumlu baktı. Ve bu gün kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu. Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen, desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.
OY; açıklamasına şöyle devam etti: Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek lisans tamamlama programı ile İlahiyat ön lisans mezunları, öncelik kurum çalışanları olmak üzere bu haktan yararlana bilecektir.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yaklaşık 56 Bin İlahiyat Ön lisans mezunu personel görev yapmaktadır. Özlük hakları ve Diyanet işleri Başkanlığı görevlileri yeterlikleri açısından bu personelin İlahiyat Lisans tamamlamalarına acil ihtiyaç ve talep bulunmaktadır. Bu gereklilik hem personelin beklentileri hem de hizmet yeterlikleri açısından ortaya çıkmaktadır. Eğitim seviyesinin artması hem öz yeterlik algısının gelişmesi, hem de dış yeterlik değerlendirmeleri açısından oldukça etkilidir. Bilimsel, ekonomik, sosyal ve eğitimsel her gelişme din eğitimi ve hizmeti sunan Diyanet işleri Başkanlığı personeline yeni yeterlikler kazanma zorunluluğu getirmektedir. Bu yeterliklerin bir kısmı hizmet içi eğitim ile kazandırılsa da önemli bir kısmı akademik lisans tamamlama eğitimi gerektirmektedir. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı ilahiyat ön lisans mezunu kurum çalışanlarına da bu hakkın verilmesini çok önemsedik ve çıkması için uzun zamandır mücadele ettik.
Yapamaz Dediler Yaptık
Başkan Nevzat OY; biz bütün bu çalışmaları yürütürken bize iftira ve hakaret etmekten geri kalmayan bazı sendikalar Diyanet-Sen’i yalancılıkla, insanların umutları ile oynamakla, yalancı kahramanlıkla suçlamaktan geri durmadılar. Bütün bunların 15 Mayıs üye tespit tutanaklarının belirlenmesi nedeni ile yapılan göz boyamalar olduğunu iddia edecek kadar ileri gittiler. Rüya görüyor dediler. Bütün bu karalama kampanyalarına rağmen biz yetkili ve etkili sendika olmanın bilinci ve sorumluluğu ile çalışmalarımıza devam ettik.
Hayalleri Gerçeğe Çeviren Sendikadan Bir Kazanım Daha
Yıllardır çalışmaları ile birçoklarının hayal dahi edemediği kazanımlara imza atan Diyanet-Sen İlahiyat Ön lisans mezunlarına lisans tamamlama hakkının mimarı olarak bir kazanıma daha imza atmanın haklı onurunu yaşıyoruz. Din görevlileri bu toplumun millî ve manevi rehberleridir. Donanım olarak da en üst seviyede olmalıdır.
Bu görüşmeler her dönemde devam etti. Tıpkı Diyanet-Senin bu teşkilata kazandırdığı dini nikah talebi gibi sürekli dillendirildi. İllerde yapılan il divan toplantılarında başlıca husus olarak bahsedildi. İtiraf etmeliyim ki bu talebin gerçekleşmeyeceğine olan inanç, farklı alanlarda olduğu gibi, Diyanet personeli tarafından da gerçekleşmesi mümkün olmayan husus olarak görüldü. Diyanet-Sen Genel Merkezi ve özellikle Genel Başkanımız Mehmet Bayraktutar, bu hakkın din görevlilerine verilmesi için ‘gecemi gündüz ederim yine de elde edilmesi için aşınmadık kapı bırakmam’ demişti. Şimdi sendikal çıkarlar noktasında, biz yaptık Biz istedik diyerek menfaat oluşturan sendikalar vardır sendikacılık mektup yazma sanatı değildir Emek İster özveri ister duruş ister. Kıymetli din görevlileri, Bu hak din görevlilerinin daha donanımlı olmasını sağlayan önemli bir kazanımdır. Ve bu hakkın talep edeni de Diyanet-Sen’dir. Konuyla ilgili teklifin TBMM genel kurulundan geçmesi bizleri çok memnun etmiştir.
Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanımız Binali Yıldırım Bey'e, Bakanımız Bekir Bozdağ Bey'e YÖK Başkanımız Prof Dr Yekta Saraç Bey'e Diyanet İşleri Başkanımız Prof Dr Ali Erbaş Bey'e Bürokrat ve siyasilerimize raporun hazırlanmasına katkı sağlayan akademisyenlerimize ve özellikle gecesini gündüzüne katan tüm kazanımlarımızı aynı zamanda İlitamı başından sonuna kadar bıkmadan yılmadan sabırla kazanıma dönüştüren Diyanet Sen Genel Başkanımız Mehmet Bayraktutar beye Başkan yardımcılarımıza ve ekibine Diyanet Sen Samsun 1 Nolu şube ve yönetim kurulu olarak tüm üyelerim adına teşekkür ediyorum. İlahiyat ön lisans mezunu tüm personele ve bu haktan yararlanmak isteyen herkese hayırlı olmasını diliyorum dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum