Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Kurumsal Altın Madalya Takdim Edildi

Ondokuz Mayıs Üniversite’ne (OMÜ) Türkiye’nin kan ihtiyacının karşılanması konusunda sağladıkları destekler dolayısıyla Türk Kızılay’ı tarafından ‘Kurumsal Altın Madalya’ takdim edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Kurumsal Altın Madalya Takdim Edildi
28 Şubat 2024 - 18:28
Kurumsal Altın Madalya, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreninde; Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Onur Çoban tarafından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim edildi.
Gerçekleştirilen törene; Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT) Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevim Alışır ve Prof. Dr. Murat Terzi, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, rektör danışmanları, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Kızılay Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Engin Erdoğan, fakülte dekanları, akademik ve idari personel de katıldı.
Kan, yerine başka hiçbir şeyin konulamayacağı bir tedavi aracı
Törende konuşan Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Onur Çoban, “Kan, yerine başka hiçbir şeyin konulamayacağı bir tedavi aracıdır. Uzun süre saklanamadığı için Türk Kızılay, her gün belirli bir sayıda kan bağışı almak ve hastanelere ulaştırmak zorundadır. Türk Kızılay tarafından yürütülen kan bağışı çalışmalarında bireysel bağışçıların olduğu gibi kurumsal bağışçılarında önemi çok büyüktür. Türk Kızılay Madalya Yönetmeliği kapsamında yıl içinde 1.500-2.000 arası kan bağışı yapan kurumlara Kurumsal Altın Madalya Takdim edilmektedir.” dedi.
Kan bağışı çalışmalarına her zaman destek olan OMÜ Ailesine çok teşekkür ediyoruz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi de kurumsal kan bağışçıları arasında yer alığını ifade eden Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Onur Çoban konuşmasını şöyle tamamladı; “Ondokuz Mayıs Üniversitesi bağlı fakülteler, yüksekokullar ve idari birimleri olarak yapılan kan bağış çalışmaları neticesinde Kurumsal Altın Madalya almaya hak kazandı. Türk Kızılay’ın gönüllü kan bağışı çalışmalarına her zaman destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ve OMÜ Ailesine çok teşekkür ediyoruz.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum