Onca can kaybı...

BÖLGEDEKİ YÖNETMEN VE OYUNCU KURULUMU Onca can kaybı onca yıkım Şehirler istila edildi birçok insan evinden ayrılmışken sınırımızda bir PKK devleti kurulma tehdidi varken hala aynı so

Onca can kaybı...
01 Şubat 2016 - 13:25
BÖLGEDEKİ YÖNETMEN VE OYUNCU KURULUMU

Onca can kaybı onca yıkım Şehirler istila edildi birçok insan evinden ayrılmışken sınırımızda bir PKK devleti kurulma tehdidi varken hala aynı soruları soranlara hayret ediyoruz. O hendekler kazılırken neredeydiniz? Silahlar oraya taşınırken neredeydiniz? Neden önlemediniz?
Maalesef bazı kesimlerin Erdoğan kini gözlerini iyice karartmış. Birçok sorunu göremez, birçok konunun hassasiyetini kavrayamaz duruma düşmüş. Her gün şehit olan polis asker ve vatandaşın açıları birçoğumuzu yıpratmakta.
Türkiye üzerine oynanan oyun ise cabası. Türkiye’nin ilerlemesini ve birçok sorunu aşmasını hazmedemeyenler, Türkiye’nin önüne ileriye dönük engeller oluşturmanın gizli planlarını yapmakta.
Terör örgütlerinin eli silahlı çetelerin Kürtleri temsil ettiğini dünya kamuoyuna duyurmak için var güçleri ile çalışanlar var. ABD’den sürekli değişik şaşırtıcı kararlar çıkmakta. Türkiye kendi sınırlarında Terör ile meşgulken sınırlarımızda yeni yapılanmalar var.
Son olarak Türkmen dağının düşmesi ve yeni gelişmelerde bu bölgelerde kontrolü genişletmek için Rusya’nın bir askeri üst oluşturması tam bir tehdit. Ezeli rakiplerimiz bize komşu olma gayretinde. Türkiye ise buna sessiz kalmıyor. PYD’nin Cenevre’de Suriye görüşmelerine katılması Türkiye’nin yoğun diplomatik görüşmeleri sonucu engellendi.
Lakin harita ortada. Yeni bir taktikle PYD’yi temsilen bir grup liderini masada bulundurma çalışmaları sürdürülüyor. BM birçok konularda taraflı yaklaşımı bölgenin sorunlarını sürekli artırmakta. Hala kuşatma altında açlık ve ölüm ile karşı karşıya birçok bölge var.
Avrupa’nın kapılarında bekletilen onca mülteciye kapılarını kapayan bir Avrupa bu görüşmelerle Suriye’nin iyileştirilmesi ve güvenliği için ne kadar başarılı olabilir? Şu bir gerçek iç çatışma sürekli devam etmekte. Bölgenin eski sahipleri bölgeden hızla uzaklaştırılırken bölgede yeni güçlerin oluşturulması mı Suriye’nin yaralarını saracak? Bu durumdan komşu ülkeler mesela Türkiye ne kadar memnun?
Peki, Suriye’den Avrupa’ya göç eden milyonlarca insan geri dönmeleri mümkün mü? Sanıyorum ki bölgeyi iyileştirmekten daha çok sorunu kendilerinden uzaklaştırmak. Hala çıkarlarınızın devam etiği topraklarda sorunlardan ne kadar uzaklaşabilirsiniz? Bir yandan Türkiye bölge barışı için çok önemli bir yere sahip açıklamaları yapıp bir yandan ezeli rakipleriyle aynı masaya oturtmak hangi sorunu çözer? Sanki birileri yarayı deşmek istiyor.
Ülkemizde hala terör ve kan üzerinden rant oluşturma mücadelesi verenler, şehirleri yakıp yıkan birçok masum insanlara zarar veren eli kanlı katilleri haklı çıkarmaya çalışanlar var. Polise tetik çeken bölücülerden hiç bir farkları yok. Uluslararası bazı güçlerin Türkiye üzerindeki çirkin idealleri maalesef ülke içerisinde sürekli yeni hainler türetiyor. Güneydoğudaki gelişmeler paralel yapının birçok kanatını harekete geçirdi. Sürekli kendi çarklarını yürütmek için sokak çetelerini sahaya sürüp birçok organlarda yapılanma hayali olanlar kendilerini ele verdi. Sivil kaybın en aza indirmek için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyetini karalama operasyonuna giren Aydınlar kamuoyunda halkın tutumu ve birçok medya sayesinde karanlığa gömüldü.
Güneydoğuda yaşanan kriz Türkiye’nin büyük bir çoğunluğunda birlik ve beraberlik ruhunu ilerletmişken onların kirletme politikalarına kim inanır! Sadece onlar gibi fikirlere sahip olanlar ve de Erdoğan düşmanlığını yerleştirenler ekranlarda… Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışmalardan kaçan, evlerini terk eden insanların görüntüleri, yıkılan evler, camiler, tarihi eserler sorunun büyüklüğünü gösteriyor. Yeraltını teşen PKK’lılar askerin kararlı ve güçlü duruşunu görünce her gün farklı pusular kuruyor. Vicdanları kararmış katiller her gün yeni bir filizi koparıyor alıyor bizlerden. Birçoğu yabancı uyruklu paralı katil.
Zorla bu topraklarından sürülmeye bırakılanlar, sırtlarında yatak ve yorganları boyunlarında Kur'an ile yaşlı insanlar olayın dramını açıklamakta. Yaşlı bir teyzeyi sırtlayan asker kararlılığın insanlığın azmin göstergesi.
Sur’da yaşananlar bize birçok şeyi açıklamakta. Suriye’de hala insani yardımın Müsaade edilmediği bölgeler bulunurken bu neyin barış görüşmesi?
Birçok insan buzlu denizlerde bölgeden kaçma mücadelesi verirken bu neyin iyileştirme görüşmesi?
Yarayı bir yandan deşenler bir yandan yüreklerine su serpme yarışına girdiğini düşünenler aslında kim bilir bundan sonra nelere daha şahit oluruz.
Körfez savaşından bu yana nelere şahit olduğumuz gibi!
Türkiye’nin anlaşmazlığa düştüğü grupların Türkiye sınırına yerleştirilmesi bir bakıma Türkiye’nin Ortadoğu’ya uzanan kollarını kısaltma fikri olarak ta yorumlanabilir.  İletişim içinde olduğumuz bölgelerle mesafeyi açmak bölgedeki aktifliğimizi kısıtlamak bölge siyasi bir çözüme ne kadar hazır seslerini çıkaramayan ezilen mazlumların hakları önemsenmeyip kendi çıkarları için bölgeye tayin edilen kuklaların çıkarları önemsenmekte.
Uzun yıllardır bölgeyi kan gölüne çeviren Esad rejimi çözümü onca insanı katleden terör örgütlerimi? Mezhep çıkarları için bölgenin sorunlarını sürekli tırmandıran nükleer ve askeri güç olarak sürekli bölgede tehdit oluşturan İran mı? Biz bu saatten sonra her şeye şahit oluruz… Her şeyi en ince ayrıntılarına kadar analiz yapan ve kontrol eden ABD gibi bir müttefikimiz… Gelin şu uzun yıllardır birçok şehit birçok bebek katili olan şimdide Güneydoğu’da size tehdit oluşturan PKK ile el sıkın açıklaması yapıyorsa! Biz çok şeylere daha şahit oluruz…
Biz çok hayal kırıklığı daha yaşarız.
Ülke içerisinde hainlerini üzerimize salıp dışardan gemisini yürütmeyi düşünenlerin birçok oyunu bozulmakta…
Bir yandan bu gelişmeler yaşanırken Rusya ve Esad güçleri katliamlarına yenilerini ekliyor. Ortadoğu’da PYD’nin, İran’ın Esad rejimi ve Rusya’nın yapmış olduğu katliamı meşrulaştırma hayali olanlar kendi yapmış olduğu katliamları meşrulaştırma çizgisini izlemekte.
Masaya çekip kanlı ellerini temizleme girişimi ne kadar başarılı olabilir?
O kadar büyük bir yara açtılar ki bölgede… Bunun için uzun bir zaman uzun süreli görüşmeler ve tarafsız tutumlar çıkarlardan uzak olmakla ancak mümkün olabilir.
Lakin bu şimdilik hayal gibi…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum