OMÜ'de Akademik Yılı Açılış Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi

OMÜ'de Akademik Yılı Açılış Töreni
14 Ekim 2016 - 19:21
4Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.  Törene; öğrenciler, öğretim elemanları ve Samsun protokolü yoğun ilgi gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreninin ilk konuşmasını Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu gerçekleştirdi. Daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni en yüksek puanla kazanan öğrenci Dilara Erdoğan’a Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından hediye verildi.
1BİZ İNSANA DEĞER VEREN ANLAYIŞTA YENİ BİR EKİBİZ
Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç törende yaptığı konuşmasında, “Üniversitenin yeni döneme, yeni bir yönetimiyle yeni bir yönetim anlayışıyla geleceğe ve daha güzel günlere taşımanın, güzel günlere yürümenin heyecanını yaşıyorum. Üniversiteler bir ülke için, insanlığın geleceği için ne kadar önemli olduğunu ifade etmeye çalışmayacağım. Çünkü burada bunun çok çok farkında olan bir toplulukla karşı karşıya olduğumu biliyorum. Ülkemizin geleceğini oluşturacak olan gençler bizlere emanet ediliyor. Bu gençlerimizi donatmak üzere de iyi yetişmiş uzman bir ekibe sahibiz. Bütün bu güzelliklerin bir arada olduğu üniversitede başarısızlıktan söz etmek ancak ve ancak yönetimin başarısızlığı ile izah edilebilir. Bu nedenle yeni yönetim olarak bir başarıya mahkûmuz. Başarmak için neler yapmamız gerektiğini de çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi akşamı küçümsenen insanların bu ülke için canlarını nasıl tankların, silahların önüne attığını gördük. Bu nedenden dolayı bizim artık buralarda durup "az maaş alıyoruz, şartlarımız kötü" gibi mazeret üreterek bize yüklenmiş olan görevlerden kaçamayacağımız açık bir gerçektir. Buralara gelene kadar çok zorluklar çektiniz ama bundan sonra bir mazeretimiz olamaz. Biz insana değer veren anlayışta yeni bir ekibiz. Liyakata önem veren bir anlayışla yola çıktık öyle ilerleyeceğiz. Öğrencisiyle, akademisyeniyle hep birlikte çalışıp en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.
2 YIL İÇİNDE OMÜ TRAMVAYA KAVUŞACAK
1980'lı yıllarda karayollarında görevli olduğu dönemde üniversitenin Kurupelit Yerleşkesinde konuşlandırılması çalışmalarında yolunu yaptıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, "Allah bize nasip etti, şimdi raylı sistemini yapacağız. Yuvarlık konuşmak adına söylemiyorum. Projenin kaynak çözümlemesinde büyük mesafe alındı.  Proje hazırlıkları, fizibilite çalışmaları hızla sürüyor. 2 yıl içerisinde treni buraya çıkaracağız. Tıp fakültesi hastanesine çıkmakla kalmayacak. Kampus içini de kapsayacak şekilde olacak. Ne üniversite, ne de şehir birbirinden kopmayacak bir bütündür. Çocuklarımız üniversite kazandığı zaman sadece gittikleri üniversitenin durumu, şöhreti gibi kriterlere bakmıyoruz. Bulunduğu şehrinde çocuğumuza vereceklerini, o kentin gelişip gelişmediğini inceliyoruz. Mutlaka, çocuğumuz gittiği şehirden çok şey öğrenir kazanır diye bilmeliyiz. Üniversiteler, bulunduğu şehir içinde bütünlük, değer kazandırır. OMÜ kurulduğu günden buyana şehrine değer katmıştır. Bunun yanında Samsun'da, sosyal hayat, gelişmişlik ön sıradadır. Yaşayan şehir konumundadır. Öğrencilerine, akademisyenlerine ne güzel bir şehir dedirtmektedir. İçine kapanmış bir şehir olsa, ne öğrencisi, ne de akademisyeni memnun kalır. Bunun için üniversite ve şehir birbirini tamamlayan değerlerdir" diye konuştu.
2BİZ İNŞALLAH BUNU BU DEFA BAŞARACAĞIZ
41 kere maşallah ama 41 yıl üniversiteler için çok kısa bir süre olduğunu hatırlatan Vali İbrahim Şahin, "Üniversitelerin mutlak suretle şehre entegre edilmesi gerektiğini ve kamuyla, vatandaşla üniversitenin birlikte çalışırsa başarılı olacağını her defasında söylemiştim. Biz inşallah bunu bu defa başaracağız. Mutlak suretle üniversiteler halkla iç içe olmalıdır. Bizim sormamız gereken bir düşünce olduğunda aklımıza ilk üniversitenin geleceğini bir şekilde idrak etmemiz gerekiyordu. Yeni rektörümüz bunu bize hissettirdi. Ama en önemlisi bu üniversitemiz başta ülkemizde, sonra dünyada söz sahibi üniversiteler arasına girecektir. 15 Temmuz birkaç cümleyle anlatılacak bir şey değildir. Bunun bir yüksek lisans tezine, doktora tezine ve inkılap tarihi derslerine gireceğine şimdiden inanıyorum. 15 Temmuz darbesini bizim çok idrak etmemiz gerekiyor. Üniversite denince insanın aklına bilim insanı geliyor. Üniversiteler mutlaka üretimde yer almalıdır. Bunda akademisyenlere büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.
BU GÜNÜ 1920'LERİ, 1923'LERİ YAŞIYOR
Biz sizin hizmetkârınız olalım, ama ne olur bu ülkenin kalkınması, bağımsızlığımız, özgürlüğümüz ve özellikle kalkınmamızla ilgili yapılması gereken ne varsa biraz daha gayret gösterelim vurgusu yapan Vali Şahin, "Maaş, para konusu gündeme geldiğinde içim burkuluyor ama bunları da artık bir kenara atalım. Çünkü ülke adeta ikinci bağımsızlık savaşını kazandı. Bu günü 1920'leri, 1923'leri yaşıyor gibi lütfen hissedin. Parayı, pulu, lüks arabalara binmeyi, daha iyi evlerde oturmayı ikinci plana bırakıp ülkenin kalkınmasına ağırlık verelim ki mesafe alalım. Paraları binalara yatırmak yerine daha çok akademik alt yapıya, araştırma enstitülerine ve yüksek lisans doktora öğrencilerinin daha iyi yetişmesiyle ilgili harcamamızda yarar var diye düşünüyorum. Üniversite aslında şehri laboratuvar gibi görsün istiyorum. Bizim yaptığımız çalışmalara katkı sağlasın istiyorum. Bunu bir temenni olarak ayrıca söylüyorum. Ben 2016-2017 Akademik Yılının sizlere, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
7-bos-kalip-haberSANSUN PROTOKOLÜ AÇILIŞTAYDI
Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümü Öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisi davetliler tarafından büyük bir coşkuyla dinlendi. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cafer Marangoz tarafından katılımcılara ‘Tutuşan Beyin’ konulu ilk ders verildi. Açılış merasimine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlçe Müftüsü Yahya Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu,  AK Parti İl Kadın Kollar Başkan Rabia Keser, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, İlçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgüt temsilcileri, memur ve işçi sendikasının şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
3Ardından protokol üyeleri OMÜ Yaşam Merkezi’nde bulunan öğrenci yemekhanesinde öğrencilerle beraber yemek yedi. Akademik açılış, Hoşkadem Restoran’da akşam verilen resepsiyonla sona erdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net



 

 

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum