OMÜ Yeni Başarılarla 48. Yaşına Girdi

Türkiye’nin köklü geçmişe sahip üniversiteleri arasında bulunan ve adını bağımsızlık mücadelesinin başladığı tarihî günden alan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) 48’inci Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla geniş katılımlı anma programı düzenlendi.

OMÜ Yeni Başarılarla 48. Yaşına Girdi
04 Nisan 2023 - 18:11
Tıp Fakültesi derslikleri önündeki alanda düzenlenen kutlama programı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylemesiyle devam etti.
Programa; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, dekanlar, akademisyen ile çok sayıda idari personel katılım sağladı.
OMÜ, başlangıçta üstlendiği rolü aynı hız ve katma değeri yüksek bir formda devam ettiriyor
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 48’inci Kuruluş Yıl Dönümü'nü buruk bir şekilde kutluyoruz. Böylesine güzel ve anlamlı bir günde Üniversitemizin serüvenine, başladığı günden bu yana kısaca göz atmakta fayda var. OMÜ, o yıllarda 50 öğrenci ile eğitim-öğretime başladı. Yaklaşık yarım asırlık bir geçmişe sahip olan Üniversitemiz kurumsal yapısı, vizyoner eğitim anlayışı, yeşil kampüsleri ve gelişen altyapısıyla şehrin ve yükseköğretim camiasının önemli üniversitelerinden oldu. Kuruluşundan bu yana birçok başarıya imza atan Üniversitemiz, birçok alanda ülkemize faydalı insan yetiştirdi. Karadeniz Bölgesi'nin öncü üniversitelerinden olan OMÜ, başlangıçta üstlendiği rolü aynı hız ve katma değeri yüksek bir formda devam ettiriyor.” ifadelerini kullandı.
Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 35'inci sıraya yerleştik
Rektör Ünal sözlerine şöyle devam etti; “Sizlerle kuruluş yıl dönümüne tekabül eden güzel bir haberi paylaşmak istiyorum: Üniversitemiz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2022 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde, 2021 yılına göre 11 basamaklık bir sıçrayışla Türkiye’deki üniversiteler arasında 35'inci sıraya yerleşti. Üniversitelerin yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetlerinin tetiklenmesi ve bu alandaki performanslarının ölçülmesi amacıyla hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, 1 Nisan 2023 tarihinde, yani 48. kuruluş yıl dönümümüzde açıklandı. Üniversitemiz artık bir çınar gibi umut veren ve umut olan bir yapıya dönüştü. Üniversitemizin her geçen gün güçlenerek, kendi öz kaynaklarını dikkate alarak kalıcı izler bırakmasını arzu ediyoruz. OMÜ’nün ömrüne kattığı her yeni yaşla beraber nice başarılar diliyorum.”
48'inci Kuruluş Yıl Dönümü programı fidan dikimi ve iftar etkinliğiyle devam etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum