Reklam
Reklam
Reklam

OMÜ Vakfı Koleji Öğrencileri Portekiz Turunda

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji öğrencileri, Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) kapsamında hazırladıkları “Birlikte STEAM Yapıyoruz” adlı proje kapsamında Portekiz’in Quarteira şehrini ziyaret etti.

Reklam
OMÜ Vakfı Koleji Öğrencileri Portekiz Turunda
10 Mart 2023 - 18:43
Reklam
7 gün süren ziyaret programında OMÜ’lü öğrenciler, farklı STEAM [Science (Fen Bilimleri), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) Art (Sanat), Mathematics (Matematik)] etkinliklerine katılmak için Polonya, Romanya ve Estonya'dan gelen öğrencilerle bir araya geldi.
Yeni projelerimiz yolda
3 öğretmen ve 6 öğrencinin katıldığı ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan OMÜ Vakfı Koleji öğretmenleri Şengül Çay, Salim Demircioğlu ve Dilek Adsoy Aytaç yaptıkları ortak açıklamada, “Okulumuz öğrencilerinin farklı kültürlerle bir araya gelmeleri ve bu mozaiğe yakından tanık olmalarının verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Amacımız bu hareketliliğin daha çok sayıda öğrencimize ulaşmasını sağlamak. Bu nedenle yeni projelerimiz yolda.” ifadelerini kullandı.
Kültürel ziyaretler, ilginç atölyeler, yeni kurulan dostluklar ve Portekizli ortakların büyük misafirperverliğiyle dolu dolu geçen gezi sonunda Vakıf Koleji öğrencileri Samsun’a keyifle döndü.
Hibe almaya layık görülen 82 proje arasında
Söz konusu proje, Türkiye Ulusal Ajansına yapılan 1202 proje başvurusundan hibe almaya hak kazanan 82 proje içerisinde yer almıştı.
Vakıf Koleji, Samsun’da hibe almaya değer görülen tek okul
Samsun’da Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan tek okul olan OMÜ Vakfı Koleji, kabul edilen Erasmus+ projesi ile fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi 4 önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve bir öğretim modeli olarak tanımlanan STEAM’ın uygulama alanını sanat ile güçlendirdi.
STEAM sayesinde öğrenciler, problemlerin çözümünde yeni yaklaşımlara yöneliyor
OMÜ Vakfı Yönetimi; tüm bu alanlarda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan “Birlikte STEAM Yapıyoruz” projesinin, öğrencilere günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri problemlerle başa çıkmada yeni çözümler aramaya yönelik bir yaklaşım sunduğunu dile getirdi.
Ziyaret edilecek farklı ülkeler de var
OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri, 2022 – 2023 yılları arasında toplam 159 bin 5 yüz 87 avro bütçe ile Portekiz, Estonya ve Romanya ülkelerine de gidecek.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum