Reklam
Reklam
Reklam

OMÜ Tıp Başarılı Kapalı Ameliyatlarla Dikkat Çekiyor

Yemek borusunun diğer cerrahi hastalıklarında da olduğu gibi son yıllarda sıklığı giderek artan kapalı ameliyatlarla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı sadece yurtiçindeki hastaları değil yurt dışından da hasta kabul eden öncü bir klinik olarak çalışmalarına devam ediyor.

Reklam
OMÜ Tıp Başarılı Kapalı Ameliyatlarla Dikkat Çekiyor
21 Mart 2022 - 12:23
Reklam
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen ameliyatlarla; yemek borusunun (özofagus) mideye yakın kısmında görülen anormal genişlemeler olan distal özofagus divertikülleri, hastalarda yutma güçlüğü, ağız kokusu gibi şikâyetlerle kendini gösteren, ilerleyen dönemlerde yemek borusunda duvar harabiyeti ve yırtılma gibi komplikasyonların tedavisi yapılıyor.
Günümüzde çoğu hastalıkta öncelikli cerrahi yaklaşım haline gelen endoskopik (kapalı) ameliyatlar, özofagus divertiküllerinde de tercih edilen yaklaşım haline geldi. Ameliyatlarda kullanılan malzemelerin teknolojik gelişmeleri ve gelişen teknikler sayesinde endoskopik cerrahi yöntemlerle hastaların ameliyat sonrası yaşam kalitesi ve hastanede yatış sürelerinde büyük iyileşmeler sağlanıyor.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum