OMÜ'nün Konuğu ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy

Temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Samsun’a gelen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesini (OMÜ) iade-i ziyarette bulundu.

OMÜ'nün Konuğu ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy
28 Aralık 2023 - 20:20
Ziyaret kapsamında kampüs turu gerçekleştiren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ardından ÖSYM bürosuna geçerek yetkililerden bilgi aldı.
OMÜ önemli bir eşiği geride bıraktı

Kampüs gezisi sonrasında Rektör Ünal, Başkan Ersoy’u Rektörlük makamında ağırladı. Görüşmede Rektör Ünal, Üniversitenin hedefleri, hâlihazırdaki ve planlanan projeleri ile akademik faaliyetlerine dair bilgiler aktarırken, Yükseköğretim Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı”na alınmalarıyla önemli bir eşiği geride bıraktıklarına dikkat çekti. Rektör Ünal, sonraki süreçte “Araştırma Üniversitesi” kimliğine kavuşarak Türkiye’nin araştırma geliştirme (AR-GE) ekosisteminde kilit bir rol almak istediklerini dile getirdi.
Öğrencilerimize, fikir ve projelerini inovatif ürünlere dönüştürmeleri adına destek oluyoruz
OMÜ’nün birçok alanda yaptığı sıçramanın veri ve sonuçlara yansıdığını belirten Rektör Ünal, öğrencilere de kapasite ve dinamizmlerini açığa çıkararak fikir ve projelerini inovatif (yenilikçi) ürünlere dönüştürmeleri adına destek olduklarını vurguladı. Bu doğrultuda AR-GE altyapısı ve araştırmacı insan kaynağına yatırım yaptıklarına işaret eden Rektör Ünal böylelikle sahip oldukları bilimsel ve teknolojik imkânları daha fazla uygulama ve çıktıya dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ziyaretin sonunda Başkan Ersoy, OMÜ'nün hatıra defterini imzalayarak düşüncelerini aktardı.
Rektörlükte gerçekleşen ziyarete; ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek, ÖSYM Başkan Danışmanı İrfan Özüdoğru, ÖSYM Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Kesgin, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ve OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Atsız eşlik etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum