Reklam
Reklam
Reklam

OMÜ'nün Filistinli Öğrencileri Bağımsızlık Mücadelelerini Anlattı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Birimi ile Uluslararası Öğrenci Topluluğunun iş birliğinde ”Filistin Tanıtım ve Kültür Günü” düzenlendi.

Reklam
OMÜ'nün Filistinli Öğrencileri Bağımsızlık Mücadelelerini Anlattı
10 Mart 2020 - 17:53
Reklam
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Açı Okulları Sahibi Rüstem Dinç, Filistinli Öğrenciler Genel Birliği Başkan Yardımcısı Nida Salah, Uluslararası Öğrenci Ofisi çalışanı Öğr. Gör. İsmail Hodziç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte söz alan Filistinli Öğrenciler Genel Birliği Başkan Yardımcısı Nida Salah, Birlik hakkında bilgi vererek Türkiye Cumhuriyeti’ne verdiği destek için şükranlarını sundu.
İdlib’de şehit olan Türk askerlerine de rahmet dileyen Nida Salah, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan OMÜ’ye de teşekkür etti.
Filistin Haklının Kendi Topraklarında Özgürce Yaşamasını Diliyorum
OMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi çalışanı Öğr. Gör. İsmail Hodziç de Filistin’in Türkiye için ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Filistin halkı senelerce kendi topraklarında özgürce yaşamak için mücadele veriyor. Biz de onların acılarını paylaşıyoruz. Ayrıca kendimiz için de çıkarmamız gereken dersler var. Her ne kadar farklı düşüncelerde olsak da söz konusu vatan olduğunda birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.”
Öğr. Gör. İsmail Hodziç, Filistin haklının en yakın zamanda topraklarında özgürce yaşaması temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.
Filistin Demek, Acı Ve Gözyaşı Demektir
Etkinliğe katılmaktan dolayı heyecan ve onur duyduğunu dile getiren Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ise “Filistin demek peygamberler diyarı demektir. Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Aksa ve Kudüs demektir. Bugün Filistin demek, acı ve gözyaşı demektir” dedi.
Müslümanların dünyanın dört bir yerinde zulme uğradığının altını çizen Genel Sekreter Menderes Kabadayı “Biraz öz eleştiri yaparak bu durumun aslında bir sonuç olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz ne zaman farklılıklarımız nedeniyle birlik ve beraberliğimizi kaybettik; o zaman emperyal güçlerin üzerimizde oynadığı oyunlara zemin hazırladık. Biz bir ve beraber olacağız ki üzerimizde oynan oyunları bozabilelim.” şeklinde konuştu.
Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Olarak Tüm Oyunları Bozacağız
Türkiye Cumhuriyeti’nin, Osmanlı zamanından bugüne kadar Filistin’e sahip çıktığına dikkat çeken Genel Sekreter Kabadayı “OMÜ, yüzlerce ülkeden binlerce öğrenciyi bünyesinde barındırıyor. Bunların arasında Filistinli kardeşlerimiz de var. Biz hep birlikte ilim ve irfanda ilerleyeceğiz ve hepsinden önemlisi beraberlik içerisinde olarak tüm oyunları bozacağız.” diye konuştu.
Filistinli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanındayız
Türkiye’nin Suriye’de, Filistin kadar haklı bir mücadele verdiğini vurgulayan Doç. Dr. Menderes Kabadayı “Bu memleket ve bu millet onuruyla yaşayan insanlar sayesinde bugünlere gelmiştir ve Allah nasip ederse ilelebet de var olmaya devam edecektir. Biz dünyanın dört bir yanında Müslüman kardeşlerimize sahip çıktığımız gibi, dertlerine derman olmaya çalıştığımız gibi, Filistinli kardeşlerimizin de derdine derman olmaya çalışacağız ve her zaman yanlarında olduğumuzu onlara hissettireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Genel Sekreter Menderes Kabadayı, Suriye’de ve terörle mücadelede şehit düşen tüm Mehmetçiklerimiz ile Müslüman coğrafyasında hak için savaşan tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
Filistin tanıtım filimin gösterilmesiyle devam eden etkinlikte, Filistin kültürünü yansıtan şiir ve müzik gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Ayrıca Filistinli öğrenci, İsrail’in Filistin’de 100 yıldır süren işgalini, başlangıcından günümüze kadar anlatarak katılımcıları bilgilendirdi.
Etkinliğin sonunda Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Açı Okulları Sahibi Rüstem Dinç ve Öğr. Gör. İsmail Hodziç, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim ederek Filistinli öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum