OMÜ'nün Bilge Hocası Prof. Dr. Memduh Erkin Düzenlenen Panel etkinliği ile anıldı

13 Mart 2020 ‘de rahmetli olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh ERKİN, 13 Mart 2022 tarihinde Üniversite Camisinde okunan mevlid ve 14 Mart 2022 Pazartesi günü ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesinde yapılan panel ile anıldı.

OMÜ'nün Bilge Hocası Prof. Dr. Memduh Erkin Düzenlenen Panel etkinliği ile anıldı
15 Mart 2022 - 18:09
Ondokuz Mayıs Üniversitesine 40 yıldan fazla hizmet veren bilim, sanat ve tasarım insanı Prof. Dr. Memduh ERKİN, sanat eğitimciliği, buluş adamlığı, bilimsel çalışmaları, sanatsal ve tasarımsal geçmişi, projeleri ve toplumsal hassasiyetleri çerçevesinde anılırken, Memduh Hoca profilinde ve bakış açısında kültür, sanat ve tasarım konuları tartışıldı. Panelim moderatörlüğünü Prof. Dr. Metin EKER yaparken, Prof. Dr. Ali BOĞA, Prof. Dr. Zekeriyya ULUDAĞ, Prof. Dr. Cevdet YILMAZ, Prof. Dr. Ali TOMAK ve Prof. Dr. Ali SEYLAN konuşmacı olarak katılım gösterdi. Çok sayıda misafir ve öğrencilerin takip ettiği panel, özellikle Güzel Sanatlar Kampüsü ve Güzel sanatlar Fakültesi’nin kuruluşunda büyük emeği geçen Prof. Dr. Memduh ERKİN’in kişiliği merkezinde bilim, sanat ve felsefe odaklı bakış açısı irdelendi.
Panelin sonucunda Memduh Hoca’nın adının yaşatılması amacıyla OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü’nde bulunan 350 kişilik OMÜ Sahnesi’nin adının “PROF. DR. MEMDUH ERKİN SAHNESİ” olarak değiştirilmesinin teklifi yönünde tavsiye kararı alındı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum