Reklam
Reklam
Reklam

OMÜ, Ev Sahibi Olduğu OKAF 2023'e Yoğunlaştı

“Yetenek Her Yerde” temasıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde devam eden bölgesel kariyer fuarlarının 2023’te Orta Karadeniz Bölgesi ev sahibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) sıkı bir çalışma temposuna girdi.

Reklam
OMÜ, Ev Sahibi Olduğu OKAF 2023'e Yoğunlaştı
07 Nisan 2023 - 19:07
Reklam
Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’23) adıyla OMÜ ev sahipliğinde 28-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Samsun’da ‘Bu Fuarda Kariyer Var” mottosuyla düzenlenecek organizasyonda üniversite öğrencileri başta olmak üzere ülkemizin teminatı gençler, kamu sektöründen farklı kurumlar ve özel sektörden yüzlerce firmayla yüz yüze ve online iletişim kurarak, kariyer fırsatları sayesinde geleceklerine yön vermeye çalışacak.
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında düzenlen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, OKAF’23 Koordinatörü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, akademisyenler, idari yöneticiler ile OKAF’23 düzenleme ekibi katıldı.
Gençlere ve geleceğe yatırım
Toplantı, OKAF’23 Koordinatörü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı’nın bilgilendirme sunumuyla başladı. Sunumunda OKAF’23 için oluşturulan ekipler ve görev dağılımı hakkında detaylar aktaran Prof. Dr. Yıldızlı, fuara katılımın Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan ‘yetenek kapısı platformu’ üzerinden yapıldığını belirterek kayıt sürecinin aşamalarını anlattı.
OKAF’23 Kaldığı Yerden Devam Ediyor
OKAF’23’ün Samsun ve bölge açısından ses getirmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Yaşanan deprem felaketi nedeniyle nisan ayına ertelenen OKAF’23’ün kaldığı yerden devam edecek. İki gün sürecek fuardaiş ve staj başvuruları alınacak. Kariyer planlamasına yönelik eğitim, seminer ve konferans gibi etkinlikler düzenlenecek. Gençlerin iş ve kariyer planlamasına bu fuar sayesinde katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı
Fuara çok sayıda firma katılım sağlayacak
Samsun’un bölge açısından önemli bir konumda yer aldığını vurgulayan Prof.Dr. Ünal sözlerine şöyle devam etti; “OKAF’ı öğrencilerin gelecek vizyonu oluşturması açısından önemli görüyoruz. Fuarı gerçekleştireceğimiz Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda iç ve dış mekânı kullanarak çeşitli etkinlikler yapmak istiyoruz. Üniversite olarak, ilerleyen süreçlerde bu tarz kariyer fuarlarını online devam ettirmeyi planlıyoruz.  Fuara çok sayıda firma katılım sağlayacak. Firma ve resmi kurumlara online olarak kendilerini tanıtma için imkan sağlayacağız. Gelemeyecek olan öğrencilerimizin firmaların temsilcileri ile online olarak görüşmelerine imkan sağlamayı planlıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimizin gelecek perspektifine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
OKAF’23 hazırlık sürecinin mümkün olduğunca sorunsuz ve hedefine ulaşmış olarak gerçekleştirilmesi için toplantıda ele alınan hususlar raporlaştırılacak ve fuara ilişkin saha çalışmaları ve girişimler ivedi olarak devam edecek.

Fuar hakkında detaylı bilgi almak için https://okaf.omu.edu.tr/ ziyaret edebilirsiniz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum