OMÜ'de Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk' Adlı Konferans Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolaysıyla ‘Kadınlar Gününde Noktaları Birleştirmek: Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk’ adlı konferans düzenlendi.

OMÜ'de Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk' Adlı Konferans Düzenlendi
06 Mart 2024 - 11:40
Bölüm adına açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Senem Gürkan, “Noktaları birleştirmek” metaforuyla, Kadınlar Günü adına bir farkındalık yaratarak sosyal hizmet ve hukuk disiplinlerinin birlikteliğine dikkat çekti.
Gürkan, “Eşitlik, adalet, sosyal hak derken hukuk ve sosyal hizmet ortaya çıkıyor. Hukuk, sosyal hizmetin merkezinde yer almaktadır. Odağına insan haklarını alan sosyal hizmet, hukuktan etkilenmekte ve aynı zamanda hukuka yön vermektedir.” diyerek katılımcı tüm kadınların gününü kutladı.
Ardından Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hamit Gümüş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün kadınlara yönelik vermiş olduğu hizmetleri anlatarak mevcut hizmetlerin yanı sıra koruyucu önleyici hizmet modellerinin geliştirilmesinin önemine değinerek katılımcı tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.
Açılış konuşmalarının ardından Avukat Sevgi Çetin “Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk” temalı konuşmasını gerçekleştirdi. Çetin, “İnsan hakları hukuku ve sosyal hizmet bir madalyonun iki yüzü gibidir. Hukuk hakları tanımlar ve onlara hayata geçirme yükümlülüğünü devlete yükler. Sosyal hizmet, bu yükümlülüğün bireysel ve toplumsal düzeyde uygulanmasını temin eder. Deneyimlerini savunuculuk yoluyla toplum ve kamu otoriteleri ile paylaşarak daha iyi yasal düzenlemeler ve uygulamalar geliştirilmesini sağlar.” diyerek katılımcı tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.
Avukat Sevgi Çetin’in konuşmalarından sonra Sosyal Hizmet Bölümünden Prof. Dr. Gülsüm Çamur, konferansa yapmış olduğu katkılardan dolayı Avukat Sevgi Çetin’e çiçek ve teşekkür belgesini takdim etmesinin ardından konferans sonlandırıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum