OMÜ'de Endonezyalı Öğrencilere Akademik Yazma Eğitimi Verildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endonezya’da gerçekleştirdiği ikili anlaşmalar çerçevesinde ‘Maulana Malik Ibrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi’nden 20 öğrenci Arapça ve İngilizce dillerinde 3 gün süren Akademik Yazma Eğitimi için Samsun’a geldi.

OMÜ'de Endonezyalı Öğrencilere Akademik Yazma Eğitimi Verildi
13 Kasım 2023 - 10:42
İngilizce Akademik Yazma Eğitimi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emrah Ekmekçi, Arapça akademik yazma eğitimi ise Arapça Dil Merkezinde (ADİM) görevli öğretim elemanı Öğr. Gör. Abdel Raouf Moustafa Abouzid Taha tarafından verildi.
Arap Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Hukuk, Arap Dili Eğitimi, Mimarlık, Bilişim Mühendisliği, Kimya, Muhasebe, Eczacılık, Tıp alanlarından lisans öğrencilerinin, Psikoloji ve İlahiyat alanlarından ise lisansüstü öğrencilerinin katıldığı eğitimde; özetten sonuca makale yazma süreçleri, akademik dil kullanımı, bilimsel makalelerin temel özellikleri ve yapay zekâ destekli akademik yazma konularında sunumlar yapıldı. Eğitimlerin bazılarına öğrencilere refakat etmekte olan Endonezyalı öğretim elemanları da katıldı.
Akademik Yazma Eğitiminin sonunda memnuniyetlerini dile getiren Endonezyalı öğrenciler, 14 gün boyunca çeşitli fakültelerde misafir öğrenci olarak eğitim alacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum