OMÜ'de Devir Teslim Töreni

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Dört yıldır yürütmekte olduğum rektörlük görevini bugün yeni rektörümüz değerli kardeşim Prof. Dr. Yavuz Ünal’a güzel bir törenle devretmenin mutluluğu içindeyim” dedi.

OMÜ'de Devir Teslim Töreni
17 Ağustos 2020 - 17:11
Üniversitenin şehirle buluşmasının önemli olduğunu bilerek üniversite danışma kurulunu oluşturduklarını söyleyen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Hemen hemen Türkiye'de bu konudaki ilk üniversitelerden birisi olduk. Üniversite danışma kurulunun ardından şehirde ilim sanat ve kültür evi faaliyete geçirdik. Birçok sosyal sorumluluk projesi içinde de yer alarak üniversiteyle şehrimizin buluşmasını sağlamaya çalıştık. Ayrıca üniversitemizin ürettiği bilgi ve teknolojileri yarara dönüşmesi amacıyla da üniversite sanayici, üniversite kamu birlikteliğini de gerçekleştirecek adımlar attık. İnşallah bu adımlar yeni rektörümüz döneminde daha da sıklaştırılacak ve daha da geliştirilecek ve üniversitemiz bulunduğu noktadan daha iyi bir yere gelecek” dedi.
Üniversite’den Ülkemiz İçin Çalıştım
Geride güzel bir anı bırakarak Rektörlük görevinde ayrılmanın onurunu ve gurunu yaşadıklarını dile getiren Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Gönlüm rahat alnım açık bir şekilde takdir ve iltifatlara muhatap olarak görevimi devretmiş olmanın gururunu bana yaşattığı için Allah’ıma binlerce şükürler olsun.  Adalet ve liyakati esas alıp, bu ülkenin insanları arasında ayrımcılık yapmadığınız, hakkaniyetten ayrılmadığınız, mesai kavramınız olmadığı sürece bu güzel tabloyu yaşamak, alkışlarla makamı terk etmek kaçınılmaz bir tablodur” diye konuştu
Görevimi Laiki İle Devrediyorum
Görev alınmaz görev verilir almayışı ile çıktıkların yolun sonu çalışarak tamamladıklarını aktaran Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “ OMÜ ailesinin her bir ferdine, birlikte çalıştığımız Samsun ve Ankara bürokrasisine, sivil toplum kuruluşlarına, sanayici ve iş adamlarına, Samsunspor taraftarlarına, Samsun Milletvekillerimize ve son olarak Üniversitem, şehrim ve ülkeme hizmet etme fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK başkanımı z Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür ediyorum. Yeni rektörümüz değerli kardeşim Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Bizler Birer Görev Adamıyız
Üniversiten öncelikle kente bölgeye ve ülkemize değer katan ve uluslararası arenada rekabet gücüne katkı sağlayan hem maddi hem de manevi anlamda bir değerin olduğunu vurgulayan OMÜ Rektörü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yeni Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu süre içerisinde sözünü ettiğimiz süreçlerin tamamına katkı sağlayacak politikalar üretilmek suretiyle, stratejisi belirlenmek suretiyle inşallah bir hizmet üretilecek. Ancak bu noktada söylem yerine talebin somutlaştırılması gerekiyor. Üniversiteden ne beklendiği ve bu beklentiye üniversitenin protokol düzeyinde değil, fiili olarak bilgi üretimi veya üretilen bilginin servisi ya da ihtiyaç duyulan bilginin üretilmesi noktasında katkı sunması gerekiyor” diye konuştu.
Üniversiteler Önemli Bir Sahip
Dünya üzerinde yeni bir düzen kuruluyor vurgusu yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “   Ülkemizin artık kaybedecek zamanı yok. Uluslararası arenada yaşanılan çekişmeleri gördüğümüzde bizde ülkemiz adına bu yapının içinde en güçlü ve en uygun konumda yer almamız gerekiyor. Ve bu anlamda üniversiteler bir motor görevi görmektedir. Ben de bu konuda ilgili olan bütün taraflardan desteğini bekliyorum. Bu görevi bana layık gören Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Sait Bilgiç rektörlük cübbesini Prof. Dr. Yavuz Ünal'a giydirdi. Karşılıklı çiçek ve hediye takdiminin ardından devir teslim töreni son buldu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum