Reklam
Reklam
Reklam

OMÜ, 2022 Ticarileşen Patent Raporu'nda 7'inci Sırada Yer Aldı

Patent Effect Firması tarafından yayınlanan 2022 Patent Raporu’na göre; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkiye’de yer alan 209 Üniversite arasında “Ticarileştirme Sözleşmesi” ile “Ticarileşen Patent/Faydalı Model” kategorisinde 7’inci sırada yer aldı.

Reklam
OMÜ, 2022 Ticarileşen Patent Raporu'nda 7'inci Sırada Yer Aldı
03 Mayıs 2023 - 10:05
Reklam
Sorunların çözümünde bilim temelli bilginin ortak üretimine ihtiyaç olacaktır
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı çevrim içi lansman programında; “Türkiye’nin Patent Raporu 2022’in sonuçları açıklandı. Dünya’da geçim sıkıntısı krizleri, siber güvenlik açıkları, sosyal uyum erozyonu, borç krizleri ne yazık ki sürekli karşılaştığımız gerçekler. Bu sorunların çözümünde bilim temelli bilginin ortak üretimine ihtiyaç olacaktır. Bu nedenle bu patent raporunun ülkemizdeki üniversitelerin bilimsel gelişimi açısından önemli görüyorum.” şeklinde konuştu.
OMÜ, Türkiye’de bilgiyi ticarileşmede yükselen değeri
Üniversitenin “Ticarileştirme Sözleşmesi” ve “Ticarileşen Patent/Faydalı Model” kategorilerindeki başarılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “2022 yılı ticarileştirme şampiyonu üniversiteler ve araştırma merkezleri sıralamasında yer almamızı sağlayan Teknoloji Transfer Ofisi Ticarileştirme ve Pazarlama ekibini tebrik ediyorum. Türkiye'nin teknoloji geliştirme-ticarileştirme yetkinliklerini patent verisi ile sunmak ve patent ekosisteminin gelişimini görünür kılmak amacıyla başlatılan Türkiye'nin Patent Raporu’nda Üniversitemiz Türkiye’de bilgiyi ticarileşmede yükselen değeri olarak yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı.
2022 Patent Raporu’na www.patentraporu.com adresinden ulaşabilirsiniz.
İlgili programın linki: https://m.youtube.com/watch?v=zK2KBbVJbxA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum