OLİMPİYAT OYUNLARI BAYRAK TÖRENİ YAPILDI

DEAFLYMPICS 2017 OLİMPİYAT OYUNLARI BAYRAK TÖRENİ YAPILDI Samsun'da 2017'de yapılacak olan"23

OLİMPİYAT OYUNLARI BAYRAK TÖRENİ YAPILDI
23 Ekim 2015 - 22:51
DEAFLYMPICS 2017 OLİMPİYAT OYUNLARI BAYRAK TÖRENİ YAPILDI
Samsun'da 2017'de yapılacak olan"23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları" öncesinde, Deaflympics Oyunları'na katılacak.
108 üye ülkeden 6 bin sporcu ve idarecinin katılımıyla "23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları" 2017'de Samsun’da yapılacak. 21 branşta sporcuların yarışacağı olimpiyatlar öncesi Batı Park’ta 108 ülkenin bayrağı göndere çekildi. Bayrak çekme törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, yurt dışı federasyonlarından yaklaşık 100 yetkili, işitme engelli öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Bayrak törenin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

[gallery ids="36746,36747,36748"]


DEAFLYMPICS FARKINDALIK OLUŞTURACAK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, “Samsun'un 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmasından memnuniyet duymaktayız. Samsun'daki yetkililer bu organizasyon için çok uğraştı. Tesislerin yapım işleri hızlı bir şekilde ilerliyor. 2017'de Samsun'da çok büyük bir organizasyon olacak. Bu olimpiyat işitme engelliler için yaşam, kültür ve spor açısından farkındalık oluşturacak bir organizasyon olacaktır" dedi.
YÜKSEK SPOR STANDARTLARINDA BİR ORGANİZASYON OLACAK
Samsun'un, 2017 Deafolimpik İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı kabul ettiği için çok mutlu olduğunu ifade eden ICSD Başkanı Valery Rukledev, "Burada mükemmel bir çalışma olacağına inanıyorum. 2017 Samsun Deafolimpik 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları yüksek spor standartlarının seviyesinde bir organizasyon olacaktır" dedi.

[gallery ids="36749,36750,36751"]


2017, 19 MAYIS 1919’A VEFANIN GÖSTERGESİDİR
Samsun'un, 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı yer olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı konuşmasında,  "Kurtuluş savaşından sonra Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihini gençliğe ve spora armağan etmiştir. Her yıl 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor. Gençlik ve spor şehri olan Samsun'da 2017 Samsun Deafolimpik 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı'nın yapılacak olması, 19 Mayıs 1919'a, o tarihi sürece duyduğumuz saygının ve vefanın göstergesidir" diye konuştu. 
SAMSUN OLİMPİYATLARA HAZIR DURUMDA
Türkiye’nin çoklu spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, "2017 Deafolimpik İşitme Engelliler Olimpiyatları önceki oyunlardan kazandığımız tecrübelerin bir tezahürü olacaktır. Samsun'da olimpiyatlara hazırlık olarak hiç bir konaklama ve spor tesisinde problemimizin olmadığını ifade etmek istiyorum. Samsun bütün spor alt yapısıyla 2017 Deafolimpik 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazır durumdadır" dedi.
SAMSUN’DA HİSSETMEKTEN GURURLUYUZ
2017 yılında 108 ülkenin katılımıyla 21 branşta Samsun’da gerçekleşecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları süresince madalya ve bayrak tören yeri olarak kullanılacak olan alanın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, “Bu gün Samsun için çok tarihi ve çok keyif aldığımız bir gün. Bu gün burada hem Türk Bayrağı'nın hem de 108 ülke bayrağının göndere çekilmesi Samsun’a uluslararası bir boyut ve renkli bir kişilik kazandırdı. 2013’ten bu yana büyük bir titizlikle ve bir bayrak yarışı edası ile sürdürmekte olduğumuz çalışmalarımızla Deafolimpik rüzgârının esintisini. Samsun’da hissetmekten gururluyuz. Samsun’da Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı spor organizasyonu için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu. 
BİZ SPORUN İLETİŞİM GÜCÜNE İNANIYORUZ

Samsun İlkadım şehri, Samsun sağlık kenti ama aynı zamanda Samsun spor kenti olduğunun vurgulayan Vali Şahin,” Bundan dolayı ne kadar övünsek azdır. Ama Samsun yine bir kimlik kazanıyor. Özellikle 2017 Deafolimpiksle ilgili yapılan çalışmalar bize hem gurur veriyor, hem de 2017’ye şimdiden hazır olduğumuzu çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Yapımı devam eden birçok spor alanlarımız 2017 yılına kadar yapılacak olan hazırlar hazır hale getirilecektir. Biz sporun iletişim gücüne inanıyoruz. Bu sayede iletişim engellerini aşmak üzere Samsun’da Türk ve Uluslararası İşaret Dili için eğitimler koordine ediyoruz. Şehrimize akıllı şehir statüsünü de bir şekilde kazandıracağız” diye ifade etti. 
DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GÖSTERECEĞİZ

Samsun aynı zamanda bir dünya kenti olmanın da gururunu yaşamakta olduğunu  dile  getiren Vali İbrahim Şahin,” Sizlerin de bildiği üzere, 2017 yılı Temmuz ayında 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacağız. Türkiye’nin ve Samsun ilinin doğal güzelliklerini, tarihi mekânlarını, sahip olduğu enerji ve potansiyelini, en önemlisi dillere destan Türk misafirperverliğini sizlerin de yardımıyla tüm dünyaya bir kez daha göstereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın Samsunlu olması nedeniyle ve yapmış olduğu katkılarıyla diğer spor organizasyonlarının da rahatlıkla Samsun’da yapılabileceği birçok mekân mevcuttur. Ben bu vesileyle değerli Bakanımıza, Bakanlık Bürokratlarına ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza Olimpiyat Oyunlarına yaptıkları katkılardan ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Olimpiyatlarda yarışacak olan sporculara şimdiden başarılar diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum