ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUZ

CHP Samsun İl Başkanı Av

ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUZ
24 Kasım 2016 - 10:50
7-bos-kalip-haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında;
24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm eğitim camiasına kutlu olsun. Öğretmenlik mesleğine sadece bu özel günlerde önem atfedilmediği, öğretmenin emeğinin karşılığını alabildiği ve çağdaş yaşam standartlarında bir maaş politikası ile ekonomik olarak rahatlatıldığı bir ülke özlemi içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum.
Yapılan bir araştırmaya göre, öğretmenlerin büyük bölümü kendi çocuklarının öğretmen olmasını istemediğine göre, bu saygın meslek mensuplarının, büyük bir sosyo-ekonomik girdabın içinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. O halde, bu olumsuz durumun faillerini iyi tespit etmek gerekir. Bu fail, tek başına bir kişi olamaz ve sadece bir dönemin uygulamaları bu duruma sebebiyet vermiş olamaz. Fail, yıllar yılı Türk siyasetine hâkim olan ve öğretmeni adeta kendisine düşman olarak görmüş sığ ve güdümlü politikalardır. Bu olumsuz gidişe her dönem hemen hemen her siyasetçi bir tuğla taşımıştır.
Araştırmalardan ortaya çıkan sonuçlar,  òğretmenlerin yüzde 36’sının kendisine ait evi olmadığını, yüzde 36’sının ev kredisi ödediğini,  yüzde 32’sinin kirada oturduğunu, yüzde 25’inin ek iş yaptığını, yüzde 22’sinin esnafa, yüzde 25’inin şahıslara nakit, yüzde 52’sinin herhangi bir bankaya, yüzde 52’sinin ise kredi kartı borcu olduğunu ortaya koymaktadır. Ve öğretmenlerin yüzde 60’ı, gelecekten ümitli değil.
Mutsuz öğretmenlerle, mutlu nesiller yetişmez. Çocuklarımızın mutlu büyümesinin  temeli, öğretmenlerinin mutlu olmasıdır. Bu vesile ile başta bize büyük bir çağdaşlaşma modeli olan Cumhuriyetimizi armağan eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla anıyor,  Cumhuriyetimizin aydınlığını geleceğe taşıyan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum