Öğretmenlerimize Şükran Borcu Vardır

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Öğretmenlik kutsal bir görevdir. Bu ülkenin her bir bireyinin öğretmenlerimize şükran borcu vardır” dedi.

Öğretmenlerimize Şükran Borcu Vardır
23 Kasım 2020 - 11:54
Öğretmenler Günü'nün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle her yıl kutlandığını hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Cefakâr, fedakâr, özverili gayretleriyle öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde üstlendikleri görevlerini başarıyla yapmışlar, yapmaya devam etmektedirler. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek, topluma, insanlığa, ülkemize hayırlı evlat olmalarını sağlamak için yüklendikleri ağır görevi gece gündüz demeden sürdürüyorlar. İşte bu nedenledir ki, her birimizin, ülkenin her bir bireyinin öğretmenlere karşı şükran borcu vardır” dedi. 
Öğretmenliğin Kutsallığını Vurgulamıştır
Başöğretmen Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etiğini hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Öğretmenlere yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ söylemiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’  söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır. Bizler de ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz. Aziz milletimiz, öğretmenlerimiz sayesinde geleceğe güven ve umutla bakmaktadır. Öğretmenler, genç neslin yetiştiricileri ve aynı zamanda aydınlık geleceğimizin, güçlü yarınlarımızın mimarları olduklarını unutmamalıdırlar” şeklinde konuştu 
Ve Gelecek Aydınlık Günlerin Anahtarıdır
Öğretmenlerimizin büyük bir özveri ve sevgi ile yetiştireceği yavrularımızın ileride uygarlık yarışında ülkemizi lider ülke yapacağından hiç kuşkumuz yoktur vurgusu yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Tüm bunları Cumhuriyet’e gönülden bağlı fedakâr öğretmenlerle başaran Atatürk öğretmenlerimiz için; “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” sözü ile perçinlemiştir. Öğretmenlerimiz yeniliğin, değişimin, gelişimin ve gelecek aydınlık günlerin anahtarıdır. Gelecek kuşaklara yön veren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum