Öğretmenlere Özel Eğitim

Samsun- Samsun Büyükşehir Belediyesi, down sendromlu öğrencilerin öğrenim kalitelerini artırmak amacıyla “öğretmen eğitimi” programı başlattı. Çocuklara doğru yaklaşım metotlarının yanı sıra yeni bilimsel öğretim modellerinin anlatıldığı eğitimlere 7 grupta toplam 100 öğretmen katılacak.

Öğretmenlere Özel Eğitim
28 Haziran 2022 - 19:25
Özel eğitim okullarındaki down sendromlu öğrencilerin akademik öğrenimlerine devam edebilmelerini sağlamaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği iş birliğiyle yürüttüğü ‘Özel Eğitim İçin Sosyal Ortaklık Projesi’ sürüyor.
Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı’ kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve AB tarafından finanse edilen projeyi başarıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim okullardaki idareci ve öğretmenler için seminer düzenledi.
Özel eğitim sektörünün güçlendirilmesinin ve refah seviyesinin artırılmasının hedeflendiği eğitim semineri, Anemon Otel’de başladı. 19 Mayıs Üniversitesi Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Osman Senai Doğan’ın verdiği iki günlük ilk eğitim seminerine, okul öncesi, psikolojik danışmanlık, rehberlik, kaynaştırma ve sınıf branşlarından 31 öğretmen katıldı. İlk grup oturuma misafir olan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Emrah Baş, startını verdikleri ‘Özel Eğitim İçin Sosyal Ortaklık Projesi’ne büyük önem verdiklerini belirterek, yapılacak çalışmaları anlattı.
Eğitimin bireyselleştirilmesine yönelik öğretmenlerin down sendromlu öğrencilerin eğitiminde uzmanlaşmalarına katkı sağlayacak seminerde, sendromlu öğrencilerin bilgi ve farkındalık düzeylerini artırmak için eğitimcilere yardımcı çalışmalar da yaptırıldı. Seminer sonrasında öğretmenlere ‘Down Sendromlu Çocukların Eğitiminde Görev Alan Öğretmenlerin Özel Eğitim Alanında Mesleki Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Eğitimi’ katılım sertifikası verildi. Seminerler 2022 Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum