Öğrencilere Sınav Kaygısı ve Başarı Motivasyon Semineri

İlkadım Belediyesi İLKEM eğitim kurum öğrencilerine sınav kaygısı, başarı ve motivasyon semineri verildi.

Öğrencilere Sınav Kaygısı ve Başarı Motivasyon Semineri
03 Mart 2020 - 16:07
Üniversiteye hazırlık aşamasındaki İlkem öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde İlkadım Belediyesi hizmet binasını ziyaret etti. Üniversite adaylarına tercihlerinde yardımcı olabilmek ve yaklaşan sınav öncesi moral ve motivasyon adına düzenlenen seminere katılmak amacıyla gerçekleştirilen programda İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, İLKEM’li öğrenicilere ilk olarak belediye hizmet binasını gezdirdi Gezi ile birlikte öğrenciler, hem moral depoladı hem de belediye hizmetleri ve belediye hizmet binasını inceleme fırsatı buldu. İlk olarak belediye meclis salonun gezen öğrenciler burada yerel yönetimler hakkında detaylı bilgiler aldı.
Başarıya Odaklanın
Belediye konferans salonunu dolduran İlkem’li öğrenciler yakın zamanda İdlib’de Mehmetçiğimize düzenlenen hain saldırı sonrası verilen 34 şehit için önce saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okudu. Geleceğe yönelik insanlar yetiştirmek adına eğitime katkı ve önem veriyoruz diyerek seminer öncesi öğrencilere hitap eden İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık; ”Sizlerde benim gibi orta halli dar gelirli aile çocuklarısınız. Kafanızı çalıştırabiliyorsanız yüreğinizi ortaya koyabiliyorsanız ve o yürek suyu soru kâğıtlarına dökebiliyorsanız anlınızın terini de ortaya koymuşsanız size her şey kolay gelir. Vatanını sevme gayretinde gereğini yapma gayretinde olun. Ben kendime ülkeme fayda ve katkıda bulunma noktasında nasıl projeler üretimi sorgulayan üreten insanlar olun. Siz başarı için emeğinizi verin bizlerde size devletimizin imkânlarını sunalım. Hâkim, doktor, mühendis olabilirsiniz herşeyden önce vatanını seven bir insanın olun” dedi.
Zamanı Verimli Kullanmak Çok Önemli
Zaman kadar önemli olan bir diğer kavram ise; bir şeyi gerçekten istemek olduğunun önemine vurgu yapan İlkem Eğitim Koordinatörü Davut Öz ise; ”Eğer siz tüm bahanelerden arınarak sınavınıza adapte olur ve bu sınavı gerçekten kazanmayı isterseniz başaran sizler olacaksınız. Evet sınav çok önemli ama kesinlikle dünyanın sonu değil. Eğer sınavınız iyi geçmese bile, bu size asla hedefe ulaşmada engel oluşturmasın. Hedefe ulaşana kadar çabalayın, olumsuz düşüncelerden, olumsuz kişilerden uzak durun ve başarıya odaklanın" diye konuştu.
Son 100 Günü İyi Değerlendirin
Belediye konferans salonunda Derebahçe, Kadifekale ve Yaşardoğu ilkem öğrencilerine sınav kaygısı ve Başarı ve Motivasyon üzerine yaklaşan üniversite sınavının 100 gününü nasıl değerlendirmeleri hakkında kendi hayatından kesitler ve tecrübelerini paylaşan İdea Özel Eğitim Kursu Müdürü eğitim koçu Mehmet Ali Kavaklı seminerde özellikle ergenlik süreçleri göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerin, duygu kontrolü, akıl duygu işbirliğinin pratik hayata ve ders çalışma sürecine uygulanabilmesi ile ilgili önerilerde bulundu ve sıklıkla yaşanan sınav kaygısına yönelik baş etme yöntemleri hakkında sinevizyon eşliğinde sayısal veriler ve örneklerle bilgi verdi.
Kaygı Yoksa Uyanıklık Ve Motivasyonda Yok Olur
Kaygı üzerinde de duran eğitim koçu Kavaklı; Sınav kaygısının temelinde sandığımız gibi sınavlar değil, sınavlara kişilerin yüklediği anlamlar, yönettiği düşünsel tepkiler, iç konuşmalar, yorumlar ve subjektif değerlendirmelerin yattığını açıkladı. Her duygu gibi kaygı da kişinin yaşamını sürdürebilmesi ve yaşamdan doyum alabilmesi için gereklidir. Amaç, kaygıyı tümüyle ortadan kaldırmak değil, kaygıya yenik düşmemek ve yaşanılan kaygıyı belli bir düzeyde tutarak onu kendi yararımıza kullanmaktır. Sınava girecek herkes kaygı yaşar ve belli seviyeye kadar olan bu kaygı yararlıdır, uyanıklık sağlar, koruyucudur, dikkati toplamaya yardımcı olur ve motivasyonu arttırır. Kaygının hiç bir zaman sıfır düzeye inmesini beklemeyiz, çünkü uyanıklığı ve motivasyonu yok eder” diye konuştu.
Seminerin sonunda İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Eğitim Koçu Mehmet Ali Kavaklı’ya plaket ve çiçek takdiminde bulundu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum