Öğrencilere Gezici 'EBA' Destek Hizmeti!

Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, “Uzaktan eğitim sürecinde EBA sistemine erişimde sorun yaşayan öğrencilerimizin sisteme rahat ve hijyenik bir ortamda, sosyal mesafeyi koruyarak erişmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan Gezici EBA Destek Noktası Araçlarımız ile ilçemizde kesintisiz hizmet veriyoruz” dedi.

Öğrencilere Gezici 'EBA' Destek Hizmeti!
18 Ekim 2020 - 20:16
Bu kapsamda, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet İrfan Yetik ile birlikte Sarayköy ilkokulunda eğitim gören Meyvalı Mahallesindeki öğrencilerin uzaktan eğitim almalarına olanak sağlayan EBA destek aracını ziyaret ettiklerini ifade eden Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, “ Covid-19 salgın sürecinin ülkemizdeki seyri dikkate alınarak Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler kapsamında, ilçemizdeki okullarımızda öğrenim gören öğrencilere, uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında 38 EBA destek noktası oluşturulmuş ve internet erişimine bağlı cihazı olmayan ve EBA destek noktalarına ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerimize içinde mobil modem ve 15 adet tablet bulunan EBA gezici mobil destek aracı kullanıma sunulmuş, ilk olarak Sarayköy bölgesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır” dedi.
Her Çocuğa Ulaşması İçin Her Türlü Önlemi Alacağız
Ziyaretlerde bulunan Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, “İlçemizde öğrencilerimizin eğitim alabilmeleri için yoğun bir çalışma içerisindeyiz, ilk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca 615 Tablet ve Bilgisayar yardımında bulunduk. Yine Kaymakamlığımızca ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz olması durumunda gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Eğitimin İlçemizdeki her çocuğa ulaşması için her türlü önlemi alacağız. 38 EBA Destek noktası ve Mobil araçlarla İlçede İnternete ulaşamayan tüm öğrencilere destek verilmeye devam edilecektir.  İnternet erişimi olmayan ve EBA sistemi ile ilgili problem yaşayan öğrenciler için, Uzaktan Eğitime Destek hattı 0552 282 5582 numaralı hat bu süreçte öğrencilerin hizmetinde olacaktır” diye konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum