Öğrenciler Samsun Turuna Çıktı

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organize ettiği 7.Tematik Kış Kampı Gönül Coğrafyası birçok etkinlikle devam ediyor.

Öğrenciler Samsun Turuna Çıktı
02 Şubat 2023 - 18:39
Kampta ülkemizde eğitim gören 36 farklı ülke gelen öğrenciler düzenlenen faaliyetler ile hem ilimizi tanıyor hem de ülkemiz hakkında bilgiler ediniyor.
Tarihi Yerler Gezildi
Öğrenciler, Samsunum 1 Gemisi ile Karadeniz’e açılarak tura çıktılar. Tura katılan öğrencilere, Türk kültürünün vazgeçilmez tatlarından simit, simide en çok yakışan peynirle birlikte sıcacık çay ikramı yapıldı.  Gemi turu ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’nun replikası, Panorama Müzesi, Samsun Kent Müzesi ve Amazon Köyü ziyaretleri gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür
Öğrenciler Samsun’da tarihi yerleri gezdi. Kent Müzesi, Bandırma Vapuru Müzesi, Panorama Müzesi’ni gezen öğrenciler Samsun tarihi hakkında bilgi edindiler. Öğrenciler için düzenlenen müze ve Samsunum 1 Gemisi turu nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e katkılarından dolayı teşekkür edildi.
Öğrencilere Lunapark Sürprizi
Yapılan müze gezisi ve gemi turunun ardından öğrenciler büyük bir sürprizle karşılaştılar. Gezi kapsamında lunaparka giden öğrenciler, burada gönüllerince eğelendiler. Lunaparkta bulunan tüm eğlence aletlerinin deneyimini yaşayan öğrenciler unutamayacakları bir gün geçirdiler. Kapılarını öğrencilere açan Akyol Lunapark yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür edildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum