Öğrenciler Samsun Teknoparkı Keşfe Çıktı

Samsun’un merkez ve ilçelerinden yaklaşık 250 öğrenci Samsun Teknoparkı ziyaret ederek, hem teknoparkı gezdiler hem de kendileri için oluşturulan stantlarda teknolojik yenilikleri incelediler

Öğrenciler Samsun Teknoparkı Keşfe Çıktı
09 Mart 2018 - 11:23
Samsun’un merkez ve ilçelerinden yaklaşık 250 öğrenci Samsun Teknoparkı ziyaret ederek, hem teknoparkı gezdiler hem de kendileri için oluşturulan stantlarda teknolojik yenilikleri incelediler.
Samsun Bahçeşehir Koleji, Bilnet Okulları, Final Okulları, Piri Reis Anadolu Lisesi, Bafra Aday Ortaokulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 250 kişilik grup Samsun Teknoparkı keşfetti. Öncelikle Samsun Teknopark Konferans Salonu’nda Genel Müdür Buğra Çolak öğrenci ve öğretmenlere hoş geldin konuşması yaptı. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Mustafa Mortaş Teknopark ve TTO yapısından bahsederken TTO Uzmanı Osman Özkoç girişimcilik konusunu anlattı.
Samsun Teknopark arge firmalarından Tindie Game, Karal Görsellik, Relen Mühendislik, RİBART ön kuluçka firmalarından Mustafa Oğuz, Serdar Cida, Nur Temiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri poster ve proje sunumlarıyla programa renk kattılar.
Yapılan sunumların ardından öğrenciler Samsun Teknopark Fuaye Alanı’nda kendileri için hazırlanan stantlarda yeni teknolojiler, ardunio setler, dronelar, 3 boyutlu yazıcılar, sanal gerçeklik gözlükleri, oyunlar, posterler ve proje sunumları ile eğlenceli dakikalar geçirdiler.
Samsun Teknoparkı keşfetmeye gelen öğretmen ve öğrenciler memnun olduklarını dile getirip, teşekkür ederek Samsun Teknoparktan ayrıldılar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum