ÖĞLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER…

Vali İbrahim Şahin, ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'inci Yıldönümü’ programı kapsamında, Samsun Serra Otel’de şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi

ÖĞLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER…
19 Mart 2017 - 17:47
7- Boş kalıp haberVali İbrahim Şahin, ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'inci Yıldönümü’ programı kapsamında, Samsun Serra Otel’de şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.
Şehit yakınları ve gazilerimiz ve gazi aileleri için düzenlenen yemeğe ayrıca, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekillerinden Hayati Tekin, Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Hacı İbrahim Türkoğlu, Recep Yüksel, Hasan Öztürk, Hakan Kubalı, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili  Sg. Yarbay Tayfun Paşaoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları katıldı.
3ALLAH’IMIZIN YÜCE KATINDA KENDİ DEĞERİNİ BULMAKTADIR
'18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'inci Yıldönümü' programı kapsamında düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Malumunuz olduğu gibi aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz vurulunca değil unutulunca ölürler. Nurlanmış şehitlerimizin çok değerli yakınlarıyla, kahraman gazilerimiz ve ailelerinin hiçbir zaman unutulmadığının bir sembolü olarak devletimizin seçkin temsilcileriyle birlikte bulunmaktan son derece memnun ve bahtiyarız. Vatan savunmasında canlarını vermekten imtina etmeyen aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin göstermiş oldukları eşsiz feragat ve fedakârlığın bu dünyada karşılığı bulunmamaktadır. Ancak kutsal değerlerimiz ve mukaddesatımız uğrunda verilen canlar ve akan kanlar Allah’ımızın yüce katında kendi değerini bulmaktadır. Aziz şehitlerimizin münevver yakınlarıyla, kahraman gazilerimiz ve değerli ailelerine Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde yapılan yakın ilgi ve alakanın idrakinde olarak Sayın Valimize minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek isteriz” dedi.
1ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜN TEMELLERİNİ ATTILAR
Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Biz dünden itibaren ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'inci Yıldönümünü kutluyoruz. Bu sabah da şehitliklerimizi ziyaret ettik. Ben bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Şehitlik gerçekten o kadar yüce bir makam ki, Peygamberlik makamından sonra Allah indinde en yüce makam şehitlik makamıdır. Allah bize de nasip etsin inşallah. Bu davetimize icabet edip gelmeniz bizleri gururlandırıyor. Davetimize icabetinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu gün aynı zaman da Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü. Sayın Cumhurbaşkanımız bu gün Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’deler. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin ve hatta dünyanın en uzun köprüsü olacak olan Çanakkale Köprüsünün temellerini attılar ve köprünün yapımına başlandı. En kısa süre içerisinde bu köprü de hayata geçecek. Üçüncü havalimanının İstanbul’a yapılmasından bazı batılı devletler rahatsızlık duymaktadır. Gerçekten emperyalizm Türkiye’nin büyümesini bir şekilde istemiyor. Çünkü biz büyüdüğümüzde kendi pastaları daralacak. Türkiye olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. İnanılmaz bir mücadele içerisindeyiz. Bu ülke insanı tüm bu olumsuzlukların üstesinde gelecek" diye konuştu.
2EKONOMİDE İLK ONA GİRECEK ÜLKELER ARASINDA YERİNİ ALACAK
15 Temmuz akşamı başaramadıklarını bir takım ekonomik oyunlarla, ekonomi ile ilgili ellerinde olan enstrümanları kullanmakla bizleri zarara ve zora sokmaya çalışıyorlar" diyen Vali Şahin," Ama ne yaparlarsa yapsınlar nafile. Bu millet, bu aziz millet eğer canını ortaya koyabiliyorsa bu tarz mücadelelerin üstesinden evvel Allah gelecek. Onun için el birliği ile gönül birliği ile bu mücadelenin içinde yer alırsak biz inşallah 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında bu ülke ekonomide ilk ona girecek ülkeler arasında yerini alacak. Tek mücadelemiz bu. Bu bayrağı daha yücelere, daha yükseklere dikmek adına şehitlikse şehitlik, gazilikse gazilik, müstahdemlikse bu ülke için müstahdemlik yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” dedi. Konuşmaların ardından yemekte şehit yakınları ve çocuklar ile yakından ilgilenen Vali İbrahim Şahin, çocuklara çeşitli hediye dağıttı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum