O Muhtara Görevden El Çektirildi!

Samsun İlkadım İlçesi Gürgendağı köy sakinleri tarafından arazilerini kendi yakınlarının üzerine yaptığını iddia edilerek önce tapu kadastroya sonra savcılığa şikâyet edilen muhtar kadastro çalışmalar

O Muhtara Görevden El Çektirildi!
29 Nisan 2015 - 15:52
Samsun İlkadım İlçesi Gürgendağı köy sakinleri tarafından arazilerini kendi yakınlarının üzerine yaptığını iddia edilerek önce tapu kadastroya sonra savcılığa şikâyet edilen muhtar kadastro çalışmaları görevinden el çektirildi.

Gürgendağ köy sakinleri muhtarı önce tapu kadastroya ardından da savcılığa şikayet ederek köydeki tescil dışı arazileri kendi yakın akrabalarına hatta yakın arkadaşlarının üzerine yazdırdığını belirterek şikayetçi olmuşlardı.

[gallery ids="26411,26412"]

Köy sakinleri şikâyet dilekçelerinde, tescil harici yerlerin tazmininde tapu sahiplerinin arazilerinin yanında bulunan tescil harici arazileri Köy Muhtarı Mehmet Yılmaz’ın yakın akrabalarının ve yanında çalışan işçilerin adına usulsüz olarak tescil ettirdiğini iddia ettileri.

Muhtar Yılmaz’ın ayrıca bilirkişileri ve kadastro memurlarını yanıltarak işlem yaptığını da öne süren köy sakinleri toplu olarak verdikleri şikâyet dilekçelerinde yapılan tescil işlemlerinin yeniden yapılmasını istemişlerdi.

Haberimizin ardından yaşanan son gelişmelerde Köy Muhtarı Mehmet Yılmaz’ın Kadastro çalışmalarından el çektirildiği ve yerine 1. azanın görevlendirildiği öğrenildi..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum