Nereye bakacak?...

Beşikdüzü 1986 yılında ilçe hüviyeti kazanan Beşikdüzü nün ilçe olduktan sonra ilk belediye Başkanı ANAP’tan Mehmet Can, CHP’den Mehmet Gözaçan ve Ramıs Uzun, MHP’den Mehmet Kalay ve

Nereye bakacak?...
09 Ekim 2016 - 15:58
Beşikdüzü

1986 yılında ilçe hüviyeti kazanan Beşikdüzü nün ilçe olduktan sonra ilk belediye Başkanı ANAP’tan Mehmet Can, CHP’den Mehmet Gözaçan ve Ramıs Uzun, MHP’den Mehmet Kalay ve halen görevde bulunan AKP’den Orhan Bıçakcıoğlu’dur Tüm Başkanlar bu güzide ilçemize karınca kadarınca hizmetler yaptılar.
Ülkemizin köy Etütlerinden bozma öğretmen okulu daha sonra KTÜ Yüksekokuluna dönüşen bu ilim irfan yuvası ilçede okumuş insan oranını %75’lere çıkarmıştır.
Son yaşanan sel felaketi bu ilçemize büyük zararlar vermiştir. Ancak eski belediye başkanı Ramıs Uzun döneminde büyük desteği ile DSİ’nin yaptığı dere ıslah projeleri olmasa idi bugün orada Beşikdüzü diye bir ilçe kalmayacaktı…
Bu proje hayata geçerken vatandaşlarla son derece güzel diyaloglar kuran Başkan Uzun hiçbir istimlake gerek kalmadan projenin önünü açmıştır. DSİ Genel müdürü Murat Acun ve Genel müdür yardımcısı Mustafa Uzun bunun en canlı şahitleridir.
Her ikisi de Trabzon DSİ 22 Bölge eski müdürü merhum Mehmet Çıtır’ın yardımcısı olarak burada görev yaptıkları yıllarda bu projeler gerçekleşmiştir.
Bugün bunlardan başta CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen olmak üzere CHP il başkanı Turgay Güngör ve ilçe başkanının söz etmemesi resmen vefasızlıktır. Milletvekili Av. Pekşen’in bahsettiği Beşikdağı teleferik projesindeki çalışmaların şehre çamurun inmesinin kanalları tıkamasındaki şüphesiz rolü vardır.
Ancak, burada hafriyat yapılırken yağmurun ansızın yağacağı tonlarca toprağın şehre yayılacağı kesinlikle hesaplanamazdı…
Eski başkan Mehmet Gözaçan’ın seçim vaatleri arasında bulunan Beşikdağı teleferik projesinin hayata geçmesi tesadüf tür de, bu Teleferiğin ne işe yarayacağı belli değildir!
Kim Beşikdüzü’ne gidecek bu teleferiğe binecek? Beşikdağı’na niye çıkacak? Nereye bakacak?
Orada yapılan parka yerli yapancı turist veya vatandaş neden çıkacak? Ne yapacak? Orada açılan restoran ne işe yarayacak belli değildir.
Ayrıca bu bölgede senede 9 ay yağan yağmurlu ve rüzgârlı hava var. Bu havalarda çalışamayacak olan bu teleferiğin bu millete ve devlete maliyeti ne kadardır?
Yıllar önce yine eski başkan Mehmet Gözaçan döneminde yapılan Best Otel ilçeye turist dolduracak derken neler doldurduğu ve burada neler olduğu ortada iken, Pirinçlik Akua parkı senede üç ay çalışırken özelleştirmek ne kadar yanlış olmuşsa ki alanların elinde patlamıştır.
Bu teleferik de o kadar fuzuli yatırımdır…
Başkan Bıçakçı’nın dediği gibi bu ilçenin kalkınmasında cezaevinin hiçbir katkısı da olamayacaktır.
Ağır suçlardan hüküm giyen mahkûmların ve hatta terör suçlularının konacağı bu cezaevi bu güzide ilçemize büyük zararlar verecektir.
En azından ilçedeki huzuru bozacaktır…
Bu böyle biline!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum