Ne Zaman Son Bulacak

Ülkem İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal SARI sağlıkta şiddete adeta kan kustu.

Ne Zaman Son Bulacak
15 Eylül 2022 - 14:11
Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Sarı Esenyurt Devlet hastanesinde yaşanan olayın ardından hasta yakını tarafından kalbinden bıçaklanarak vefat eden güvenlik görevlisi Tuğrul OKUDAN katledilmesini şiddetle kınayarak isyan etti. Başkan Sarı açıklamalarında şu sözlere yer verdi.
Öncelikle Esenyurt Devlet hastanesinde kalbinden bıçaklanarak şehit edilen meslektaşımız Tuğrul Okudan'a Allah'tan rahmet yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum.
Ne yazık ki sağlıkta şiddetin önüne hala geçemedik.
Daha ne kadar kayıp vereceğiz. Ne kadar canımız yanacak bilmiyoruz. Hastanelerde çalışan arkadaşlarımız her gün işe giderken acaba bugün ne olacak ne ile karşılacağiz endişesi altında.
Biri buna dur demeli artık. Çok ağır cezaların getirilmesi ve hastanede görev yapan güvenlik görevlilerinin yetkileri arttırılmalı şiddet uygulayan hasta ve yakınlarına iyi hal indirimi olmadan en ağır ceza verilmelidir.
Artık bir tek sağlık çalışanının burnu kanamadan güvenli bir ortam yaratılarak arkadaşlarımızın rahatça çalışması sağlanmalı. Sosyal medyadan kınama mesajları şiddet olayına çözmez çözmeyecektir.
Bazı sendika içimiz yandı diyerek paylaşım yapmış. Daha fazla içiniz yanmadan yetkinizi aidat sendikacılığı için değil işçiyi korumak için kullanın. Şov değil icraat yapın.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum