Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde Mezuniyet Coşkusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içerisinde yer alan Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu 2022-2023 dönemi mezunlarını verdi.

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde Mezuniyet Coşkusu
04 Temmuz 2023 - 20:20
Mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Sonkaya ve akademisyenler ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Mezuniyet töreni saygı duruşu ve istiklal marşının ardından protokol, fakülte ve meslek yüksekokulu birincilerinin konuşmasıyla başladı.
Genç nesil olarak gelecek ümidimiz sizlersiniz
Mezun öğrencilerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Öncelikle bu mutlu günün hepimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Mezunlarımızla artık meslektaşız, hayatın yükünü onlarla beraber paylaşacağız. Genç nesil olarak gelecek ümidimiz sizlersiniz. Konuşmamın hemen başında Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan’a teşekkür ediyor ve kendilerinin kampüse yaptığı katkılardan bahsetmek istiyorum. Belediye Başkanı’mız kampüsü ve Üniversiteyi sahiplendi. Bizlerin baştan itibaren kampüs kültürü oluşturma gayemiz vardı. Öğrencilerin, kampüsü bir laboratuvar olarak görüp burayı kullanmasını arzu ediyoruz. Bu noktada ise Belediye Başkanı’mız kampüsü iki katına kadar büyütecek bir gayret sarf etti kendisine tekrardan özel olarak teşekkür ediyorum. Kampüsün yapımında ve bu kampüsün oluşmasında emeği geçen Merhum Mustafa Kemal
Güneşdoğdu Beyefendiye teşekkür ediyor ve rahmetle anıyorum.  Ayrıca Hukuk Fakültemizde adıyla andığımız Ali Fuad Başgil’i rahmetle anıyorum mekânı cennet olsun. Yine kampüs alanına emek veren bütün hocalarıma ve değerli arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisiyle başlayan ve 6 ve 7 Şubat tarihlerinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremle devam eden online eğitimin sürecinin olumsuzluklarını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını vurgulayan Rektör Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti; “Mezun arkadaşlarımızda vurguladılar öğrencilerimiz online eğitimden dolayı bazı olumsuzluklar yaşadı. Çünkü dünya bir pandemi geçirdi, bir kaos ortamı yaşandı ve bu pandemiden en çok etkilenen kesim öğrencilerdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, bir hafta gibi kısa bir sürede online eğitime adapte oldu. Online eğitime dair tam yaraları sardık toplayacağız derken ülkemiz bir deprem felaketi yaşadı.  Depremde kaybettiğimiz özellikle öğrencilerimiz ve öğrencilerimizin yakınlarına rahmet diliyorum. Onlarında aramızda bulunmasını isterdik ama takdir böyleymiş ailelerine sabır diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Bu özel durumu dikkate alarak öğrenci ve mezunlarımıza şunları söylemek istiyorum, yaşadığınız sıkıntıları göz önüne alarak hareket etmek zorundasınız yani bir diplomaya sahip olmak, her şeyi bilmek anlamına gelmiyor. Bilgi çok kısa sürede eskiyor. Bu nedenle öğrenme sürecinizi sürdürmek zorundasınız.”
Mezunlar en önemli paydaş
Mezunların, Üniversitenin en önemli paydaşı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yavuz Ünal,  “Bizim sizden beklediğimiz en önemli husus Ondokuz Mayıs Üniversitesi ailesinin bir bireyi olarak bizlerle olan iletişiminizin aktif olmasıdır. Bizler mezun buluşmalarında sizlerin eğitim ve öğretime ilişkin fikirlerinize sıklıkla başvuracağız.   Siz değerli mezunlarımızdan ayrıca beklediğimiz alana dair eksik veya güncellenmesi gereken konuları bizlere iletmeniz. Bu geri dönüşlerle birlikte sizlerden sonra mezun olacak öğrenciler daha donanımlı bir şekilde sahada varlık gösterecektir. Bu anlamda Üniversiteyle irtibatınızı koparmayın bir şekilde hocalarınızla iletişim halinde olun. Eğer bir talep üretirseniz ben de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Rektörü olarak her türlü talebinizi karşılaşacağımızı, her zaman yanınızda olacağımızı açık bir şekilde beyan ediyorum” diye konuştu.
Eğitim sıralarında yaşadığınız dostluğu başka hiç bir yerde yaşamayacaksınız
Eğitim sıralarında yaşanılan dostluğun başka hiç bir yerde yaşanamayacağını ifade eden Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Rabbim mezunlarımızın başarılarını daim eylesin, onları güzel bir insan olarak topluma, devlete hizmet eden bireyler olmasını nasip etsin. Tüm mezunlarımızın yolu açık olsun. Burada velilerimize teşekkür ediyorum evlatlarınızı yetiştirdiniz. Tüm mezunlarımızı canı gönülden kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel bir kampüste daha güçlü bir mezuniyet töreninde görüşmek dileğiyle saygılarımı sunuyorum.” sözleriyle konuşmasına son verdi.
Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi hep bizimle olacak
Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi dönem birincisi Aleyna Öztürk, “Bugün yıllar önce başladığımız öğrencilik yolculuğunun sonuna gelerek meslek hayatına adım atıyoruz. Bugünlere gelmemizi sağlayan tüm hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim. Buradan aileme bir söz vermek istiyorum, bugün olduğu gibi gelecekte de sizi gururlandırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bizler de bizden önceki öğrenciler gibi mezun oluyoruz, ancak bize öğretilenler baki kalacak. Bizler yıllar sonra farklı yerlerde hâkim, savcı, avukat veya nicesi olacağız ama Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi hep bizimle olacak.” şeklinde konuştu.
Bizlerin her zaman yanında olan ailelerimize, arkadaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ederiz
Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dönem birincisi, Alperen Batuhan İlhan, “Bu mutlu gün aslında lisans hayatımızın son günü dolu dolu bir üniversite hayatı geçirdiğimiz söylenemez. Zira salgın hastalıklarla başlayan üniversite hayatımızın son döneminde acı bir deprem yaşadık. Bu gibi sebeplerle üniversite hayatımızın yarısını uzaktan eğitim alarak tamamladık. Beni ve birçok arkadaşımı Tarih bölümü okumaya sevk eden Gazi Paşa’nın ‘Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kuvvet bulacaktır’ sözünden hareketle zor zamanlarda kendimizi yetiştirmeye ve geliştirmeye çalıştık. Bizlerin her zaman yanında olan ailelerimize, arkadaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Her ayrılık yeni bir başlangıca vesiledir
Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Emine Sezgin, “Bugün kendimi gururlu ve mutlu hissetmenin yanında hüzünlü de hissediyorum. 2 yıl önce başlayan öğrenciliğimiz artık sona eriyor ancak her ayrılık yeni bir başlangıca vesiledir. Farklı şehirlerde de olsak birlikte dirsek çürüttüğüm öğrenci arkadaşlarımla kalplerimiz hep bir olacak. Bizlere eğitim hayatımız boyunca özveriyle emek veren hocalarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi dönem birincisi Aleyna Öztürk, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dönem birincisi Alperen Batuhan İlhan ve Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Emine Sezgin’e çiçek ve başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi.
Mezuniyet töreninde farklı bir ana da şahit olundu. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin 2016-2020 yıllarında Rektörlük görevini yürüten Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Prof. Dr. Bilgiç’in mezuniyet belgesi Rektör Yavuz Ünal tarafından verildi.
Tören, öğrencilerin mezuniyet yemini etmesi ve kep atılmasıyla sona erdi.
Haber: İletişim Fakültesi Genç İfade Haber Merkezi
Fotoğraf: İbrahim Emre Uyanık, Emam Almousa

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum