Murzioğlu'ndan SGK'ya övgü

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK İl Müdürü Ünal Kaya’nın ziyaretinde konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, son yıllarda yapılan refo

Murzioğlu'ndan SGK'ya övgü
14 Mayıs 2015 - 11:46
Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK İl Müdürü Ünal Kaya’nın ziyaretinde konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, son yıllarda yapılan reform niteliğindeki değişiklikler ve düzenlemelerle en büyük gelişme ve başarı gösteren kurumların başında yer aldığını söyledi.

Vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda Sosyal Güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK İl Müdürü Ünal Kaya ve Müdür Yardımcısı Sami Şahin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Beytekin’in de bulunduğu ziyarette konuşan SGK İl Müdürü Ünal Kaya, Sosyal Güvenlik Haftası’nın amacının; toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası’nın önemi

Sosyal güvenliğin önemine vurgu yapan Ünal, “Sahip olduğu bu anlayış çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu olarak üzerimize düşen en önemli görevlerimizden birisi de insanımıza sosyal güvenlik uygulamalarının tanıtılması, hak ve yükümlülüklere ilişkin gerekli bilgilendirmeler yapılarak sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Sanayi toplumuyla birlikte hayata geçen refah devleti uygulamalarından en önemlisi olan sosyal güvenlik hakkı günümüzde en temel insan hakkı olma yanında Anayasal bir haktır. 2006 yılı mayıs ayında 3 farklı Sosyal Güvenlik Kurumu olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nı tek çatı altında toplayan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile 72 milyon vatandaşımıza sosyal güvenlik hizmetini SGK sunmaya başlamıştır. 2008 yılı ekim ayı başında yılında yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile SGK da fiilen norm ve standart birliği de sağlanmıştır. Gerçekleştirdiğimiz Sosyal Güvenlik Haftası, tabi ki sosyal güvenlik bilincinin arttırılması açısından, geliştirilmesi açısından son derece önemli” dedi.

Hayatın vazgeçilmez bir parçası

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, tüm vatandaşların Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutladı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm vatandaşlar için önemli bir kurum olduğunun altını çizen Murzioğlu, “Sosyal Güvenlik Kurumu, son yıllarda yapılan reform niteliğinde değişiklikler ve düzenlemelerle en büyük gelişme ve başarı gösteren kurumların başında yer almaktadır. Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi, güçlü bir toplumsal dayanışmayı oluşturacak en önemli unsurların başında gelmektedir. Sosyal güvenlik insanların doğumundan ölümüne kadar ve öldükten sonra geride kalanları da kapsayan hayatın vazgeçilmez bir parçası. Sizler kurum olarak önemli bir görev yürütüyorsunuz. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum