Muhtar ve Dernek Başkanından Örnek Bir Çalışma!...

Samsun’un Kavak İlçesine bağlı Susuz Mahallesinde muhtar ve dernek başkanı örnek bir çalışma başlatıldı.

Muhtar ve Dernek Başkanından Örnek Bir Çalışma!...
18 Ocak 2023 - 20:30
Köy ortasındaki meydanda hem çeşme hem de ekmek fırını yaparak köylüler bir araya gelerek birbirlerine ziyafet ve ikramlarda bulunuyorlar.
Susuz Mahallesi Kalkındırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği ile Mahalle Muhtarının ortak çalışması sonucunda mahallelerindeki sosyal dayanışmayı ön plana çıkartan bir çalışmaya imza attılar.
Mahalle meydanındaki eski çeşmeyi restore ederek tekrar Mahalle sakinlerinin hizmetine sundular. Hazır çeşme varken bir de fırın yapalım diyerek Mahalle sakinlerinin ortak kullanımı içi bir de Mahallenin meydanında fırın yaptırdılar.
Susuz Mahallesi Kalkındırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aşçı yaptığı açıklamada; Dört yıl önce planladığımız ve yapımına başladığımız köy fırınımızı tamamlayarak bugün hizmete açmış bulunmaktayız.
Fırınımızın yapımı sürerken mevcut köy çeşmemizin de restorasyonunu yapılmıştır. Köyümüz muhtarı Mehmet Tangal ile köyümüz derneği bu eserleri köyümüze kazandırdık.
Fırınımızın yapımında köyümüzün sakinlerinden hiçbir bedel almaksızın yardım amaçlı beden çalışanlarımız oldu.
Fırının yapımı ve çeşmenin restorasyonu için bazı kurumlardan malzeme yardımı aldık. Bunun haricindeki tüm yapılan masraflar derneğimiz tarafından yapıldı.
Yapılan bu hizmetlerin köyümüz sakinlerinin birbirleri ile kaynaşması ve ortak bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde hizmet vermesi için yaptık.
Ben dernek başkanı olarak bu eserlerin planlamasından yapımına kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.
Fırınımız köyümüze hayırlı olsun. Güzel sofralarımızın ekmekleri pişsin, bacası hep tütsün inşallah. Ben buradan tekrar bu eserlerin yapımında emeği geçen köyümüz muhtar heyetine ve derneğimizin yönetim kuruluna ve bedenen çalışan köylülerimize şükranlarımı sunarım diyerek sözlerini tamamladı.
Susuz mahallesi muhtarı Mehmet Tangal konuşmasında; Göreve geldiğim günden beri sürekli çalışıyoruz. Köyümüzün çok eksikleri mevcuttu. Öncelikle yetkili makamlarla görüşerek köyümüzün SASKİ tarafından su alt yapısı yapıldı. Ardından çok bozuk olan köy yolumuzun mıcır asfalt yaptırdık. Köy camimizin çevre düzenlemesini ve bunun yanında çeşme restorasyonu ile fırınımızı yaparak köklümüzün hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Köyümüzdeki sosyal dayanışmayı öne çıkartarak bu hizmetleri yapma ihtiyacını duyduk. Sağolsun köylü vatandaşlarımız da bu konuda bizlerden desteklerini esirgemediler. Şimdi köyümüzün en önemli bir sorunu kaldı. O da kanalizasyon. Büyükşehir belediyesi ile bu konuda görüşmelerimiz var. İnşallah en kısa sürede bu sorunumuzu da hallederiz dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum