Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin Gözü Yükseklerde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme tezi, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tarafından kabul edildi.

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin Gözü Yükseklerde
11 Kasım 2021 - 17:47
“3D Printer Teknolojisi ile Havacılık Sektörüne Yönelik Elektronik Cihaz Geliştirilmesi” başlıklı TUSAŞ LIFT UP Lisans Öğrencisi Bitirme Tezi projesinin akademik danışmalığını Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Demircan üstlendi.
OMÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği son sınıf öğrencisi Güneş Zaralıoğlu’nun başında olduğu ekip ise OMÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri Kıymet Yoldemir, Melisa Gündoğdu, İrem Darı ve Buse Bakılan’dan oluşuyor.
Üniversite bünyesindeki 3D yazıcılar kullanılacak
Bitirme tezi kapsamında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri, hazırladıkları projeyi Üniversite bünyesindeki 3D yazıcıları kullanarak TUSAŞ’ın uzman kadrosu kılavuzluğunda hayata geçirmeye çalışacak.
Projemizle kariyerimizde yeni ufuklar açmayı planlıyoruz
OMÜ’nün girişimci öğrencileri TUSAŞ’ın “Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programı” ile kariyerlerinde yeni ufuklar açmayı planladıklarını dile getirdiler.
Akademik Danışman Doç. Dr. Demircan “Hedefimiz ülkemizdeki yerli havacılık sektöründeki uygulamalara katkı sunmak
Proje hakkında konuşan Akademik Danışman Doç. Dr. Özgür Demircan ise “Bu program dâhilinde, özellikle ‘3D Printer Teknolojisi ile Havacılık Sektörüne Yönelik Elektronik Cihaz Geliştirilmesi’ konusuna odaklandık. Böylelikle modern üretim yöntemlerinin ve gelişmiş teknolojilerin kullanımıyla ülkemizde yerli havacılık sektöründeki uygulamalara katkıda bulunabilmeyi ve kendimizi teknolojik bağlamda potansiyeli yüksek olan bu yöntemlerde geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bu program, kabiliyetlerimizi gösterebilmek ve savunma sanayiinde güçlü bir kariyere sahip olabilmek için önemli bir adım
“LIFT UP programında yer almak istememizin sebebi projeye sanayi danışmanı atanmasıdır” diyen Akademik Danışman Demircan, sahip oldukları potansiyeli açığa çıkarmak için söz konusu programın önemine değinerek “Sektörü yakından tanıyan, alanında uzman bir sanayi danışmanının çalışmalarımıza destek olması, bizim için büyük bir fırsat olacaktır. Kısacası hem millî havacılık endüstrimize hem de kendimize katkısı olacak bir projeye hayat vermek istiyoruz. Bu yüzden de çalışmalarıyla havacılık endüstrimizi ileriye taşıyan TUSAŞ tarafından düzenlenen LIFT UP programına dâhil olduk. Bu program kabiliyetlerimizi gösterebilmek ve savunma sanayiinde güçlü bir kariyere sahip olabilmek için önemli bir adım olmakla beraber başvuruda bulunduğumuz projeyi takım olarak layıkıyla gerçekleştirmek ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya hazırız” değerlendirmesinde bulundu.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum