Müdür ve Öğretmenlerden Öğrencilerine Dev Destek!

Samsun’un Canik ilçesindeki Gölalan İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Murat Durmuş, “Öğretmenleriyle birlikte COVİD-19 nedeniyle eğitim öğretime ara verilmesi, öğrencileri eğitimden uzakta bırakmama çabalarına rağmen köylerde internet altyapısının bulunmamasından dolayı öğrencilerine desteği verdiklerini söyledi.

Müdür ve Öğretmenlerden Öğrencilerine Dev Destek!
20 Mayıs 2020 - 12:38
Samsun’un Canik ilçesindeki Gölalan İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Murat Durmuş, “Öğretmenlerimizle birlikte COVİD-19 nedeniyle eğitim öğretime ara verilen dönemde süreci çok iyi şekilde planlamalarına ve öğrencileri eğitimden uzakta bırakmama çabalarına rağmen köylerde internet altyapısının bulunmaması ve velilerin de sosyo-ekonomik nedenlerle çocuklarına bu imkânı sağlayamamaları nedeniyle öğrenciler eba üzerinden öğretmenlerinin yaptığı canlı derslere katılamayınca Öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamaya çabalayan okul idaresi ve öğretmenleri LGS’ye girecek 8’inci Sınıf öğrencilerini yalnız bırakmayarak Türkiye’de bir ilk olan içinde ders öğretmenlerinin hazırladığı ve derlediği soruların da yer aldığı soru bankası hazırlayıp köylerde yaşayan tüm öğrencilerine dağıtarak. Dev bir hizmete imza attılar” dedi.
Tüm dünyayı etkileyen, yaşamlarımızı tehdit eden COVİD-19 virüs salgını nedeniyle ülkemizde de yüz  yüze eğitime ara vermek zorunda kaldıklarını dile getiren Gölalan İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Murat Durmuş, ”Ancak alt yapısını daha edebilmeleri için ilk haftadan itibaren önce EBA TV üzerinden derslere başlamış daha sonra da EBA Canlı Ders uygulamasını öğrencilerimizin hizmetine sunmuştur. Öğrenciler bu süreçte tatil moduna hiç sokulmamış, bunun bir tatil süreci değil uzaktan eğitim süreci olduğu vurgulanmıştır. Bu süreçte Gölalan İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, öğrencilerini asla yalnız bırakmamıştır. Önce öğrencilerini süreç hakkında bilgilendirerek onlara psikolojik destek sağlayan öğretmenler velileri ve öğrencilerle sürekli görüntülü olarak görüşmüş ve süreci moralli ve diri geçirmelerini sağlamışlardır. Tüm öğrencilerinin kanalları ayarlayarak dersleri EBA TV’den takip etmesini sağlayan öğretmenler bununla yetinmeyerek WhatsApp öğrenci destek grupları kurarak öğrencilere kaynak ulaştırmaya, ders desteği vermeye ve canlı ders anlatımı hizmeti vermeye başlamışlar ve eba üzerinden doküman ve etkinlikler paylaşmışlardır. Bu süreçte uzaktan eğitime katılımı sağlamak amacıyla yoğun çaba sarf etmişlerdir” dedi.
Her Şey Öğrenciler İçin
İlk defa böyle bir salgın durumuyla karşılaşan ve kendileri için bile süreci sağlıklı şekilde atlatmanın zor olduğunun farkında oldukları aktaran Gölalan İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Murat Durmuş, “Öğretmelerimiz sürecin başından beri planlayarak hem kendilerinin hem de öğrencilerinin derslerden uzak kalmamalarını sağlamak adına yoğun çaba sarf etmişlerdir. Çalıştıkları bölgenin şartlarının ne kadar zor olduğunu çok iyi bilen ekip, değişik köylerden taşımalı eğitimle okula devam eden ve hem bölgesel hem de sosyo-ekonomik şartlar nedeniyle eğitimlerini sürdürmeye çalışan öğrencilerine gerek psikolojik gerekse akademik  destek sağladılar. Öğrencilerinin akranlarıyla eşit şartlar altında bu süreci atlatabilmeleri adına sergiledikleri maksimum çabayla örnek olmuşlardır. Süreci sorunsuz atlatabilmek adına planlamalarını yapan, tüm şartları zorlayan ve zor şartlar altında öğrencilerine mesai ve saat mefhumu gözetmeksizin eğitim desteği sağlamaya çalışan Gölalan İmam Hatip Ortaokulu ekibi, internet altyapısı ve sosyo-ekonomik nedenlerle öğrencilerinin tamamına ulaşmamak için hemen harekete geçtiler ”ifadelerine kullandı.
Köy Köy Dolaştılar
Müdür Yardımcısı Emel İnan’ın ortaya attığı fikirle vakit kaybetmeden harekete geçen ekip, çok kısa bir sürede yoğun bir çabayla soruları değerleyip, toparlayıp, hazırladıklarının altını çizen Gölalan İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Murat Durmuş, “Öğretmenlerimiz kendi sorularına ek olarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerince ve Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlan yüzlerce soruyu da bir araya getirerek tamamen kendi imkânlarıyla soru bankası hazırladılar Hazırladıkları özgün eseri öğrencilerine bir an önce ulaştırmanın heyecanını yaşayan ekip, sosyal mesafe kurallarına uyarak ve gerekli önlemleri alarak vakit kaybetmeden köy köy, kapı kapı dolaşmış ve büyük emeklerle hazırlanan eserlerini öğrencilerle buluşturmuştur. Böylece öğretmenler öğrencilere ulaşma adına nelerin yapılabileceğini göstermiş ve örnek bir davranış sergilemişlerdir. Bu durum karşısında Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle alışık olmadığımız bir düzene girdiğimiz bu dönemde süreci sağlıklı atlatmanın çok kolay olmayacağını farkındaydık. Bu süreçte öğretmenlerimiz özveri ile çalıştılar” dedi.
BAŞARI EKİP İŞİDİR
Zor şartlar altında görev yapmalarına rağmen sürekli okul ve öğrenci faydası için özveriyle çalışan bir ekibe sahip olduklarını vurgulayan Gölalan İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Murat Durmuş, “Ekibin imkânları  kısıtlılığına rağmen sürekli örnek teşkil edecek projeler uygulayıp ve okullarının örnek çalışmalarla ön plana çıkan vizyoner bir okul olduğunu ispatlamışlardır Bu zorlu süreçte öğrencilerine LGS maratonu öncesi akademik destek sağlamak adına böyle muazzam bir eser ortaya koymanın mutluluğunu yaşadık. Kitabın fikir, baskıya hazırlama ve baskı aşamasından dağıtım aşamasına kadar özgün ve emek dolu bir çalışma olduğu günde ekiplerimiz harika bir iş ortaya koydu. Başarının ancak iyi bir ekip çalışması ile elde ettik. Bu eseri meydana getiren ve bütün riskleri göze alarak köy köy dolaşan çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yaptıkları her proje ve çalışmada desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, soru bankasının başka öğrencilere de ulaşabilmesini, yayılabilmesini sağlayan Canik İlçe Mili Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Uzunlar’a da şükran borçluyuz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum