Milleti Elektrik Değil Ak Parti Çarptı!

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel Faturalara Yansımaya başlayan elektrik zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milleti Elektrik Değil Ak Parti Çarptı!
27 Ocak 2022 - 16:17 - Güncelleme: 27 Ocak 2022 - 17:44
Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar, her şeye zam yapıldığını kaydeden Türkel; İktidar 2022 yılı için yapmış oluğu yeni düzenleme ile 150 kilovatsaat elektrik kullanan ev tüketimi abonelerine %52 ,150 kilovatsaat üzeri elektrik tüketimine de %127 zam yapmış Enerji bakanı da aslında bu iyi bir şey. Az Kullanan Az Çok Kullanan Çok Fatura Ödeyecek demiştir.
Yeni Faturalar Yedaş Tarafından ev ve iş yerlerine kesilmeye başlandığında vatandaşımız gördü ki. Kademeli fatura uygulaması AK partinin hemşerilerimize kurduğu bir tuzakmış. Sebebi, Evinde Buzdolabı, çamaşır makinesi televizyon ve ütü gibi temel ihtiyaç cihazları çalıştıran hemşerimizin aylık tüketimi 200-230 KW civarında yani sınır değerin üzerinde kalmış. Aralık ayında asgari tüketim olan 230 kilovatsaatin faturası 210 lirayken, şimdi kademeli zamla 370 liraya çıkmış yani zam 4 kişik bir aileye %127 olarak yansımıştır.
Büfeci, lokantacı, marketçi, işletmecilerimiz esnaflarımız  isyan ediyor  vatandaşımız isyan ediyor. Sıkılmadan vatandaşa tasarruf yollarını anlatan iktidara soruyoruz. Televizyon izlemeyelim ütüsüz gömlek mi giyelim. Lokantacı marketçi  havalar nasılsa soğuk dolabını çalıştırmasın mı?
Az Tüket Az Öde Söylemi Tam Bir Aldatmacadır
Biz CHP olarak Söylüyoruz ama duyan kim.
Elektrikte kademeli tarife en az 230 kilovatsaatten başlatılmalı, sosyal tarife olmalıdır. Ayrıca doğalgazda da planladıkları kademeli tarife mevzuatı bir sosyal tarife olmalı, zam aracı olarak kullanılmamalıdır. Elektrik ve doğalgazdaki yüzde 18 KDV oranı yüzde 1'e indirilmelidir. Doğalgazdan alınan ÖTV kaldırılmalıdır. Fedakârlık yaptığını iddia eden AK Parti iktidarı asla doğru söylemiyor. Fedakârlığı yapan bu fahiş zamları göğüslemek zorunda bırakılan vatandaşımızın ta kendisidir.
AK Parti bizim ve vatandaşın taleplerini yok sayacağını biliyor .EPDK kararının iptal edilmesi ve yürütmesinin hemen durdurulması talebiyle Danıştay’da Genel merkezimiz tarafından dava açılmıştır. Türk yargısının bu zulüm e dur diyeceğine yürekten inanıyoruz dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum