MHP İl başkanı Muammer Demeli bu iktidar TOKİ'yi...

DEMELİ’Yİ DİNLEDİM MHP İl başkanı Muammer Demeli bu iktidar TOKİ’yi ticaret te ve siyasette kullanıyor dedi Başkan demeli MHP iktidar ortağı olduğu dönemde 3,5 yılda Beşirli havalimanı s

MHP İl başkanı Muammer Demeli bu iktidar TOKİ'yi...
29 Mart 2015 - 21:32
DEMELİ’Yİ DİNLEDİM

MHP İl başkanı Muammer Demeli bu iktidar TOKİ’yi ticaret te ve siyasette kullanıyor dedi

Başkan demeli MHP iktidar ortağı olduğu dönemde 3,5 yılda Beşirli havalimanı sahil yolu üzerinde bu il 8000 dönüm yeşil alan kazandı, eski bakanımız bu alanlar için reklarasyon projesi yaparak halka açtı, bunar Akyazı 13 yılda bir proje yaptılar 800 dönüm araziye karşılık TOKİ bu şehre kazık atıyor dedi.

Başkan Demeli net konuşuyorum. Oranın değeri belli, dolgu maliyeti belli, yapım değeri de belli. Ama bizden ne alıyor. Can simidimizi alıyor. Avni Aker’i alıyor, Numune Hastanesini alıyor, Yavuz Selim Sahasını, 19 Mayıs spor salonunu alıyor. Akçaabat’taki Sebat stadını ve şehirlerarası Trabzon otobüs terminalini alıyor. İşte Akyazı’ya karşılık bizden bunları alıyor.

Bu stadı bize hayrına yapmıyor? Sahil yolunu yaparken Sayın Koray Aydın Trabzon’dan ne aldı? O üçlü koalisyon hükümeti Trabzon’dan ne aldı? Hiçbir şey almadı ve sadece hizmet verdi. Şimdi TOKİ Akyazı Projesini yaparken bizden ne aldıklarını çıksınlar söylesinler. TOKİ’nin kuruluş amacı evsiz insana ev yapmaktır. TOKİ ticaret yapmaz. Ama şuan TOKİ ülkede ticaret yapıyor. Dahası açılış adı altında alenen siyaset yapıyorlar… Zağnos Vadisi’nde yaptılar gördük, kaç tane gerçekten ihtiyacı olan gidip oradan ev alabildi diye sordu?

Başkan Demeli, ALGI OPERASYONU İLE HALKI KANDIRIYORLAR dedi

Bugün Türkiye’de bir havuz medyası var. Türkiye’yi ele geçirdiler. İstedikleri gibi halkı yönlendiriyorlar. Sayın Eski Başbakan şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan bir televizyon programında “Benim Cuma namazı kılmadığımı söylüyorlar” diyor. Ne gerek varsa böyle bir açıklamaya! Değil bizim hiç kimsenin bir başkasının Müslümanlığını sorgulamaya hakkı yoktur. Sizi temin ederim bunu kimse söylemedi. Yani Tayyip Erdoğan Cuma namazı kılmıyor diye kimse bir şey demedi. Ama kendisi bu şekilde bir cümle kullanarak kırsaldaki halk üzerinde bir algı oluşturdu. Bunu dinleyen kırsaldaki insanımız; yaşlı teyzelerimiz, amcalarımız vs. “vay yüzsüzler, bu adam iyi bir Müslüman bunun için nasıl bunu söylerler” der. Böylelikle kendisine karşı bir ilgi oluşur. Bunu sürekli olarak yapmaktadır. Özellikle dini alet ederek insanımızı kandırmaktadırlar. Yazık günahtır dedi.

Başkan demeli Başbuğ Alparslan Türkeş’e bir gazeteci soruyor:” Neden siz hiç din üzerinden siyaset yapmıyorsunuz? ”Alparslan Türkeş’te aynen şu sözü kullandı“ Bırakın da bari o temiz kalsın. Ama bugün bunlar her şeyi din üzerinden algı oluşturarak kırsaldaki insanımızı kandırıyorlar. Yalan söyleyerek kandırıyorlar dedi

Başkan demeli ülke fakirleşiyor dedi. Geçenlerde Fakir Fukara Fon’undan ülkedeki insanlara şu kadar maddi yardım yapıldı, şu kadar erzak yardımı yapıldı, şu kadar kömür yardımı yapıldı diye bir sürü istatistik kurumundan alınan yazıları gördük. Madem ülke dedikleri gibi pembe tablo içerisinde, madem ülke yoksulluk sınırını aştı refah bir ülke seviyesine geldi. Madem bu kadar iyi durumdayız neden bu yardım yapılan insanların sayısı sürekli artıyor? Olay meydanda. Ülke gerçekten fakirleşiyor. Bunun en güzel örneğini de istatistik kurumundan aldığımız cevap bize veriyor. Asgari ücretle geçinenlerin sayısı, normal ücretle geçinenlerin sayısının iki katı oldu. Asgari ücretle geçinenler artık Türkiye’de çok fazla. Ülkede açlık sınırı belli. Aldıkları asgari ücret sadece yemek ve yol parasına yetiyor. Kira demiyorum bile. Böyle bir ülkede hırsızlık olur, rüşvet olur, ahlak revizyonu olur her şey olur. Boşanmalar artar. Bunları istatistiksel raporlara göre söylüyorum. Tekrar söylüyorum bunları ben değil yürütmenin elindeki istatistik kurumu söylüyor.

2015 seçimlerinde halkımızın bunları bir kez daha değerlendireceğine inanıyorum dedi.

Başkan Demeli 2015 SEÇİMLERİNDE TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİNİ BELİRLEYECEĞİZ DEDİ

Türkiye’de iki grup oluşuyor, Türkiye’yi bölmek isteyenler, Türkiye’yi böldürmeyenler. İşte oluşan bu iki grubu 2015 seçimlerinde seçmen görecek ve Türkiye’deki bu durumları dikkate alacak ve sonuç olarak Türkiye’nin istikbalinin oylayacak. Türkiye’nin gerçekten iktidar olması gereken partinin MHP olması gerektiğinin farkına varacak. O yüzden diyoruz ki biz Trabzon’da birinci parti, Türkiye’de iktidar olacağız. Bunun ötesi berisi yok artık biz bu inançla yola çıktık. Bu gönül seferberliği ile yola çıktık. Ve gitmediğimiz çalmadığımız kapı kalmayacak dedi.

DÖRT BAKAN YÜCE DİVANDA YARGILANMAKTAN KORKUYORLAR

TBMM’ye vatandaş yetki verdi. TBMM dört tane bakan hakkındaki hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet konusunda yetkiyi komisyona verdi. O komisyonda dokuz tane AKP, dört tane CHP, bir tane MHP, bir tane HDP temsilcisi vardı daha sonra çekildi. Komisyonda dokuza beşle bu adamları aklandı. Keşke o dört bakan bu yolu seçmeselerdi. Biz suçsuzuz, tapeler yanlış, bankalara güvenmiyorum paraları evde kasalarda saklıyoruz diyorlar ya. Keşke bu kadar suçsuz olduklarına inanıyorlarsa Yüce Divana gidip delikanlı gibi aklanabilseydiler. Kendilerinden şüpheleri yoksa Anayasa mahkemesinde yargılanmaktan korkmamaları gerekirdi dedi

Başkan Demeli, Türk Milleti şunu iyi biliyor. Yüce Divana gitmek söz konusu olduğunda Koray Aydın milletvekilliğinden ve bakanlıktan istifa etti. Koray Aydın kendine yakışır ülkücü bir tavırlar hareket etti. Ve şunları söyledi; ”Ben böyle bir suçlamayla ömür boyu çocuklarımın, ailemin ve Türk Milletinin yüzüne bakamam. Ben böyle bir suçlamayla yaşayamam, yüce divana kendi isteğimle gidiyorum. Verilemeyecek hesabımız yok” dedi. Bakın bu yolu kendisi açtı. Yüce divana gitmeden mecliste savunma yapılır. Mecliste Sayın Bakanımıza savunma yaptırtmadılar, sözünü kestiler, müdahil oldular. Neyi açıklayacaksa buna gerek yok dediler. Türkiye’de ilk defa bir bakan savunma yaparken sözünü kestiler. Savunma yaptırılmadı. Kaç saat sürerse sürsün bakan savunmasını yapar. Meclis tüzüğünde bu böyledir. Sayın Bakanımız yüce divana gitti. Yargılarındı. Herkesin bildiği üzere Onbir hâkimin de suçsuz bulduğu bir kararla beraat etti. Daha sonra tekrar partisine gelip hizmet etmeye devam etti ve tekrar milletvekili seçildi. Şuan bizim Trabzon Milletvekilimiz. Kendisiyle gurur duyuyoruz.

Ama bunlar ne yaptılar. Masaların altına girip aman bizi yüce divana yollamayın diye yalvardılar. Yollanmak gibi bir korku oluşunca biz yüce divana gittiğimizde her şeyi söyleriz tehditlerine başladılar. Şimdi soruyorum bu dört bakana? “Siz yarın torununuzla yolda yürürken birisi orada gözünün içine baka baka “Hırsız Var” derse. O torununuz size dede bu ne diyor diye sorsa, ne diyeceksiniz? Bu vicdanla nasıl yaşayacaksınız? İşte aklanmanız gereken yer, kurtuluşun olduğu yer yüce divandır.

Neden korkuyorlar ki Yüce Divanda yargılanmaktan. Yüce Divan’daki 17 hâkimin on tanesini Abdullah Gül atadı, dört Tanesini Ahmet Necdet Sezer, iki tanesini meclis, bir tanesini Tayyip Erdoğan atadı. Bu adamlar sizin zamanınızda atanmışlar. Buna karşılık sağlık bakanı çıkıp diyor ki; Benim arkadaşlarımın oraya gitmesine gönlüm razı olmaz. Ben o Anayasa Mahkemesinin üyelerine güvenmiyorum. Sırf bundan dolayı hakkında suç unsuru oluşturulması gerekir. Anayasa Mahkemesi dünyada sayılı mahkemelerden bir tanesidir. Bunu söyleyen bir Akp’li bakan. Bunun yanında Akp’li meclis başkanı Cemil Çiçek. Ben olsaydım gider orada yargılanırdım diyor. Ki doğruyu söylüyor. Bülent Arınç geveliyor. Laflarının nereye gittiği belli değil. Hiç mi bunların içerisinde delikanlı bir yiğit yok? Koray Aydın gibi biri yok. Niye çıkıp yargılanmaktan korktular? Çünkü bu olayın ucu bir yere uzanıp orada tıkanıyor. O ucundan korktular. O ucun nereye dayandığını Türk Milleti Biliyor. Hani dedi ya “Oğlum hepsini sıfırladın mı? Ne kadar kaldı.

Ben Akp’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Oy verdiğiniz insanlar vicdanlarının sesini dinlemediler. Vicdansızlık yaptılar. Hırsızlık yaptılar. Siz oy verirken vicdanınızın sesini dinleyecek misiniz? Şu adamlara tekrar oy verip de başımıza bela edecek misiniz? Eğer edecekseniz bizim söyleyecek başka sözümüz yok dedi.

BAŞKAN DEMELİ NEDEN İNSANLAR TEKRAR AKP’Yİ TERCİH EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisinin bir zafiyeti var. Bunu buradan itiraf ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi yalan konuşamıyor. Samimi söylüyorum MHP’de yalan, dolan yok. MHP azcık yalan konuşabilseydi, palavra vaatleri verebilseydi MHP bugün iktidar olurdu.

Büyükşehir belediye başkanı Dr. Gümrükçüoğlu 2009 yılında “ben iki yıl içinde Trabzon’u doğalgaz ile buluşturacağım” dedi. Yıl oldu 2015. Bundan kısa bir zaman önce kendi ağzından doğalgaz olayının dört yıl daha ötelendiği açıklandı.

Başkan Dr. Gümrükçüoğlu Çömlekçi ’de insanlara kentsel dönüşümü anlattı, hakkınızı vereceğiz dedi oy aldı. Ama şimdi Çömlekçi rezil bir halde.  Şuan oradaki kentsel dönüşümün durumu herkes tarafından biliniyor. Şimdi çıkmış Çömlekçi’yi on yıl öteledik diyor.

Başkan Demeli, bize oy verin Trabzon’u tren yoluyla buluşturacağız dediler. Nerden getirecekler? Yok Samsun’dan, yok Gümüşhane’den, olmadı Artvin’den… Yahu getirin de nereden getirirseniz getirin. Yeter artık milleti bu kadar kandırmayın. Bunları biz demedik. Kendileri dedi. Yalan konuştular, milletten oy aldılar şimdi de yeniden kandırıyorlar dedi.

Başkan Demeli, ne dediler? Lojistik destek. Gittiler Sürmene’den, Araklı’dan, Of’tan oy aldılar. Ne oldu Lojistik? Rize’ye gitti. Bu olayı kapatıp ağzımıza bal çalacaklar ya Lojistik destek olmadı size bir yatırım adası söz veriyoruz dediler. Ne Oldu Yatırım adası? Ortada ses seda yok çünkü halen TBMM’ye sevk edilen yatırım adasının kanunu yok dedi

Başkan Demeli, Trabzon’un önceden sekiz milletvekili vardı. Şimdi altı milletvekili var. Zorla büyükşehir olduk. Şimdi devam edecek olursak; Biz mi dedik Trabzon’da ikinci pisti? Bunu diyerek milletten oy aldılar dedi.

Başkan Demeli, biz mi dedik İkinci üniversiteyi? Her Bakan geldi burada bir söz verdi. En sonuna gelecek olursak; Biz mi dedik büyükşehir hastanesini? Türkiye’de 14 tane ile büyükşehir hastanesi projesi verildi. Bunlardan bir tanesi de Trabzon. Ama bu beceriksizler; belediye başkanları, Akp il ilçe başkanları, dört tane ne yaptığı belli olmayan milletvekilleri bunu ellerinin tersiyle ittiler. Büyükşehir Hastanesine ihtiyacımız yok dediler. Aslında böyle bir yerimiz yok dediler. Ey beceriksizler. Trabzon’da olması gereken, ağızlarda söylenen bir Trabzon’un olmazsa olmazı Güney Çevre Yolu olsaydı yer mi arardık. Güney çevre yolu projesinin eski parayla bir katrilyon olduğu söyleniyor. Böyle bir maliyete şuan cevap verilmesinin mümkün olmadığı da söyleniyor. Akyazı Projesi çıkışında Yıldızlı civarında bir yonca kavşak yapılıyor. Şimdi orada yapılacak projenin maliyeti var, oradaki iş yerleri, evler, arsalar var bunları alacaksın. Bunlara para vereceksin. Ben de şunu diyorum. Bunları yapacak paran var da güney çevre yoluna yapacak paran neden yok? Çünkü Güney Çevre yolunda rant yok. Bu istimlak bedellerinden dolayı ülkede çok büyük rant dönüyor. Bunların bir tanesi de Trabzon’dur. Bunların bir şeyi yapmaları için rant olması gerek. Güney çevre yolunda bu yok. Eğer sen yonca kavşağa o kadar parayı verebiliyorsan Güney Çevre yoluna da başlarsın. Bahane üretmeye, halkı kandırmaya kalkmayın. Biz iktidara gelirsek ilk yapacağımız proje budur dedi

Başkan Demeli, Biz bir de iktidara gelmemiz durumunda bir şeyi daha yapacağız. Çok önemli bir şey… Eğer Akp’li vekillerin gücü yetiyorsa yapsınlar tebrik edelim.  Boztepe yolunu karayolları ağına aldırsınlar. Halkın çoğu bilmez ama Boztepe, Çukurçayır’a çalışan otobüs yok. Gerçi yol yok ki otobüs olsun. Sürekli nüfusu artan bir yerin yolu yok yolu. Resim çektirip yayınlamaktan, şunu yaptık, bunu yaptık demekten başka yaptıkları hiçbir şey yok. Trabzon size %70 oy verdi diyorsunuz, altı sıfır yapacağız diyorsunuz, öyleyse bu kadar gücünüz varsa şu Boztepe yolunu karayolları ağına aldırsınlar. İnşallah o yol bize nasip olacak. 2015 Yılında iktidara gelip o yolu karayolları ağına aldıracağız.

Başkan Demeli AKP’ye oy veren kardeşlerim olup bitenleri iyice değerlendirsin. Siyasi taraf olarak değil Türk Halkı olarak baksınlar. Türkiye’de oynanan oyunları göreceklerdir. Biz ülkemiz ve memleketimiz adına hiçbir sorumluluktan kaçmadan elimizden gelen gayreti, savaşı vereceğiz. Bu hususta halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Bize inansınlar, bize güvensinler… Trabzon Halkını da Türk Milletini de mahcup etmeyeceğiz. İnşallah 2015 Haziran seçimlerinde MHP İle Türk Halkı kazanacak dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum