MHP Grup Başkanvekili Usta'nın Yeni Yıl Mesajı

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2016 yılının ardından değerlendirmelerde bulunarak, 2017 yılının ülkemiz ve tüm insanlık için 2016 yılından çok daha güzel geçmesi temennisinde

MHP Grup Başkanvekili Usta'nın Yeni Yıl Mesajı
31 Aralık 2016 - 16:48
7-bos-kalip-haberSamsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2016 yılının ardından değerlendirmelerde bulunarak, 2017 yılının ülkemiz ve tüm insanlık için 2016 yılından çok daha güzel geçmesi temennisinde bulundu.
Erhan Usta, “2016 yılı ülkemiz ve dünyamız açısından zor bir yıl olmuştur. Toplumsal ve kültürel ayrışmanın sinsi provalarının yapıldığı, Vatanımıza yönelik hain emellerin yerli ve yabancı işbirlikçileri sayesinde alenen ortaya çıktığı bir yılı geride bırakmış bulunmaktayız. Ülkemiz 2016 yılında Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Şırnak, İstanbul ve en son Kayseri’de canlı bombalar aracılığıyla kan gölüne dönmüş, bu eylemler sonucunda, 317 vatandaşımız şehit olmuş, 540 insanımızda gazi olmuştur. Şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Dünya ekonomik ve siyasi çalkantılarla, yürekleri yakan acı görüntülerle 2017 yılını karşılamaktadır. Bu, uygarlığın geldiği seviye gözönüne alındığında üzücü ve düşündürücü bir tablodur. Özellikle ülkemizin merkezini oluşturduğu yakın coğrafyamızda kara bulutlar dolaşmakta, Irak'taki mezhep ve etnik merkezli istikrarsızlık hızla tırmanmakta, Suriye fiilen parçalanmakta, Halep ve diğer Türkmen bölgelerinde katliamlar yaşanmaktadır. ABD'nin, Irak'ın kuzeyinde teröristleri silahlandırıp eğitim vermesi ülkemiz aleyhine ilave risk ve tehditleri ortaya çıkarmıştır.”
DAEŞ ve PKK/PYD örgütleri ülkemizin güvenliği için büyük bir risk oluşturduğunu,  vatanımıza ve vatandaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya gereken cevabın verilmesi, sınırımızın ve bölgedeki halkın güvenliğini sağlanması ve kontrol altına alınması ve göç sorununun yok edilmesi için Suriye’de gerçekleştirilen  Fırat Kalkanı Operasyonunun bu nedenle çok önemli olduğunu belirten Usta, sözlerini 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimine getirerek;
“15 Temmuzda yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle de ülkemiz büyük bir badireyi atlatmış,240'dan fazla şehidin verildiği kalkışma tarihimize utanç ve ibret sayfası olarak kazınmış, ancak darbecilere karşı gösterilen mukavemet milletimizin çoktandır hasret kaldığı birlik ve beraberliği sağlamıştır” dedi.
2016 yılında ekonomi kötü yönetildiğini ifade eden Erhan Usta, ekonominin 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1,8 küçüldüğünü belirterek; “Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Ulusal Hesap Sisteminde Revizyona İlişkin seriye göre Türkiye ekonomisi pusulasını kaybetmiştir” dedi.
2017 ekonomik açıdan zor bir yıl olacaktır; geçen sene 10 yılın ardından aralık ayında faizleri 25 baz puan artıran FED, bu yılın son toplantısında faizi 25 baz puan daha artırmıştı. Amerikan Merkez Bankası FED'in 2017 yılında 3 faiz artırımı daha yapması bekleniyor. Ayrıca ABD Başkanlık seçimlerini Donald Trump’ın kazanmasının, Türkiye açısından sadece politik değil ekonomik alanda da ciddi yansımaları, sonuçları olacak, Trump politikalarının global ekonomide yaratacağı sonuçlar doğal olarak Türkiye’yi de etkileyecektir
Trump’ın dillendirdiği politikaların kendi içinde ciddi tutarsızlıkları olması ve iyi düşünülmüş planlardan yoksun gözükmesinin yanı sıra Trump’ın kendisinin tutarsızlıklar sergilemesi, bir anda tutum değiştirebilmesi gibi özellikleri dünya için yeni bir belirsizlik faktörü olarak öne çıkıyor. Üstelik bu belirsizlikler uluslararası ekonomik alana ilişkin politikaların yanı sıra politik ve askeri alanları da kapsıyor.
Türkiye ekonomisi gelinen yerde dış gelişmeler ve özellikle de sıcak para akımlarından aşırı ölçüde etkilenen çok kırılgan hale düşmüş durumda. Ayrıca iç ve dış politik riskler bu kırılganlığı iyice artırıyor. Belirsizliklerin asgariye indirilmesi ekonomi açısından çok önemlidir ve bunda da sorumluluk hükümete aittir.
2017 yılında da terör örgütleriyle mücadelenin süreceğini ve Suriye'de ki Fırat Kalkanı operasyonunun devam edeceğini söyleyen Usta, Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımızın olduğunu, Devletin tüm kurumlarının daha iyi çalışması gerektiğini ve hükümetin bir uzlaşı kültürü içinde ülkeyi yönetmesinin zorlukları yenmek açısından önemli olduğunu, Terörle mücadelede siyasi ayağın ihmal edilmemesi gerektiğini, bu yönde kapsamlı bir mücadeleyi de hükümetten beklendiğinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Milletvekili Usta da sonra “2017 yılının, hem ülkemizi hem dünyayı, terör ve savaşın korkutucu, çirkin, soğuk yüzünden uzak tutmasını, büyük Türk Milleti’nin ve bütün insanlığın susadığı barış, refah ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim” şeklinde sözlerini tamamladı.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum