Mesleğe Samsun amatörde...

BALTAYA SAP OLMAM! Mesleğe Samsun amatörde spor muhabiri olarak başladım

Mesleğe Samsun amatörde...
19 Haziran 2016 - 02:05
BALTAYA SAP OLMAM!
Mesleğe Samsun amatörde spor muhabiri olarak başladım.
Herkes maçı yazarken ben ise; saha çizgilerini düzelterek başladım mesleğe…
-‘AMATÖR YAN ÇİZİYOR’  akıllarda kalan ilk haberlerimdendi.
Baktım saha çizgileri iple çizildi.
Bu kez de; ‘AMATÖRDE EĞRİLER DOĞRULDU’ haberini yaptım.
***
Hiç bu haberlerimi yazı konusu yapmadım bugüne kadar.
Daha ne haberlere imza atmadık ki…
-Türk hakemliğinin önde gelen isimlerinden Mete Kalkavan için ‘AMATÖRDE HAKEM REZALETİ’ haberini yapınca CHP eski milletvekili İhsan Kalkavan’la şapkaları değiştirdik. Sonrasında barıştık. Ahbap olduk.
***
-İlkadım Belediyesi eski Başkanlarından Necmi Akkoyunlu başkanımızın döneminde Resul Akçay abimizin de desteğiyle, Spor Müdürü olduğum Karadeniz Postası’nda bir kampanya başlattık. Samsun’da ilk kez bir parka 20 Ocak 1989’da kaybettiğimiz Samsunsporlu futbolcu şehitlerimizin adını Gençlik Parkı’nda yapılan platforma yazdırmayı başardık. Bu Samsun’da bir ilkti.
***
-19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eski dekanlarından Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu her tarafı bordo maviye boyattırınca (BORDO AMFİ-MAVİ AMFİ), koltuklar bordo, korkuluklar, parmaklıklar bordo mavi boyatılınca; bunu gündeme getirerek büyük bir kamuoyu oluşturmayı başardık. OMÜ’DE BORDO MAVİ TEPKİSİ, TEPKİLER ÇIĞ GİBİ, SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI, İŞGÜZAR DEKAN İŞ BAŞINDA ve son olarak da ÇÖZÜM BİR KİLO BOYADA diyerek her tarafı kırmızı-beyaza boyattırmakla kalmadık. 20 Ocak futbol şehitlerimizin isimleri OMÜ’de halı sahalara verildi. OMÜ tarihinde ilk kez Samsunspor için deplasmanlara otobüs kaldıracağını açıkladı. O dönemde
-Bayan bir muhabir arkadaşımızı gece yarısında pasosunu kabul etmeyen Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü için yazdığım köşe yazısından sonra otobüs şoförü bir ay dinlendirildi. Ve muhabir arkadaşlarımıza da bundan sonra kolaylık sağlanacağı açıklandı belediye tarafından.
***
-‘FATİH ŞEN BARDA SAMSUNSPOR DARDA’  adlı köşe yazımdan sonra Samsunsporlu taraftarlar kulübü bastı. Dönemin başkanı Emin Kar, tarafından arandım. Gerisi özel…
***
-‘POLİSE SÖZÜNÜZÜ TUTUN’ adlı köşe yazımdan sonra, bu yazım Polislere ait sitede uzun süre yayımlandı. Çokça teşekkür yazısı ve mail aldım. Emniyet Müdürümüz Vedat Yavuz telefonla arayıp bilgi aldı. Kısa bir sohbet ettik.
***
- ‘TARİHİNE SAHİP ÇIKAMAYAN VALİ YARDIMCISI’ ve ‘TOK BAŞKAN UYUYOR TARİH KATLEDİLİYOR’ adlı köşe yazımdan sonra, geç bir vakitte Samsun Valisi İbrahim Şahin telefonla arayıp uzun bir konuşmanın ardından olaya el koyduğunu ve gerekeni yapacağını söyledi.
***
-Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, kısa bir hatırlatmamın ardından boksörlere en kısa zamanda boks eldiveni dağıtacağını söyledi. Takip ettim, dağıtılmış eldivenler.
***
-Kutlukentspor’da o zaman amatör olarak futbol oynayan Fatih Aytekin’in Samsun spor camiasının tanıtılmasında yazılarımızla ve haberlerimizle katkıda bulunduk. Ve Fatih Aytekin profesyonel oldu. Samsunspor’da da forma giydi.
***
‘TAŞÇI MI TOK MU?’ adlı köşe yazımdan sonra İlkadım Belediyesi elemanlarını yollayıp yapılan kaldırımları düzelttiler.
‘IŞIK İSTİYORLAR!’ adlı köşe yazımdan sonra İlkadım Belediyesi Liman Mahallesinde bulunan demirleri apar topar kırmızı-beyaza boyadılar.
***
-‘OMÜDE DOKTOR REZALETİ’ adlı köşe yazımdan sonra Tıp Fakültesi Dekanı Süleyman Kaplan doktor hakkında soruşturma başlattı.
***
-‘BARUTUNUZ MU BİTTİ’ adlı köşe yazımdan sonra yedi gündür Samsun’da patlamayan Ramazan topu patladı. Haber efor.com Sitesi bunu okuyucularına ‘TUFAN İPEK’İN YAZISI TOPU PATLATTI’ manşetiyle verdi. Bir milletin topuna sahip çıkmadığımız kalmıştı. Onu da yaptık.
***
Çizgileri doğrultarak başladığım meslekte, daha nice haberlere imza attık. İlk aklıma gelenler bunlardı. Her zaman ilkeli, meslek ahlakıyla ve her zaman yalnızca doğruyu yazmak ilk hedefim oldu. ‘Tufan İpek yazdıysa doğrudur’ imajını her zaman hem köşe yazılarımda hem de haberlerimde okuyucuya hep hissettirdim.  Bu güne kadar başımızı öne eğdirecek hiçbir habere imza atmadık. Okuyucuya ve ustalarımıza layık olduk. Olmaya da devam edeceğiz.
***
Birileri bir baltaya sap olmadı dese de…
Tufan İpek, hayatı boyunca hiçbir zaman bir baltaya sap olmadı, olmayacak da.
Tufan İpek, herkesin sap olduğu o baltaya balta olmayı hayatı boyunca yeğlemiştir.
Niye mi?
Tufan İpek, hayatını insanları yontmaya adadı da ondan!
Kimleri yontmadık ki…
Bir kıymık koparsam da kardır.
Yanlış mı?

[email protected]

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum