Mesaj Gönderecekse Vatandaşın Onayını Alması Lazım

İstenmeyen SMS'lere Bin 550 Lira Ceza! İzinsiz gönderilen ticari kısa mesajın cezasının bin 550 lira oldu

Mesaj Gönderecekse Vatandaşın Onayını Alması Lazım
30 Ağustos 2019 - 14:03
İstenmeyen SMS'lere Bin 550 Lira Ceza!
İzinsiz gönderilen ticari kısa mesajın cezasının bin 550 lira oldu.
6563 Sayılı Kanun gereği ticari ileti gönderilebilmesi için vatandaşlarda izin alınması gerektiğini söyledi. İzinsiz atılan kısa mesajlarla ilgili çok sayıda şikâyet olmasına rağmen hala bir çözüm bulunamadı. Firmalar kısa mesajlarını sürekli göndermeye devam ediyorlar.
2019-2020 eğitim öğretim yılına çok az bir zaman kaldı. Bu kapsamda Özel okullar, yurtlar, apartlar gibi işletmelerden sürekli mesajlar gönderiyorlar. Vatandaşın hiçbir ilgisi olmasa dahi bu mesajlar geliyor. Yani vatandaşın okulda, yurtta ve apartta kalan bir çocuğu olmadığı halde bu mesajı yine gönderebiliyorlar.
Mesaj Gönderecekse Vatandaşın Onayını Alması Lazım
Vatandaşın aklına gelen ilk soru; Kısa mesaj gönderen firmalar telefon numaralarını nereden temin ediyorlar. GSM operatörleri numaraları ücret karşılığında satıyor mu? Nasıl ele geçiriliyor diye soruyor.
Mesaj gönderen firma ismini vatandaş ilk defa duyuyor. Bir kuruluş ticari ileti, mesaj gönderecekse vatandaşın onayını alması lazım. Bu konuda yoğun şikâyetler var. Bu tür işletmelerin buna dikkat etmesi lazım. Bu konudan vatandaşlar çok muzdarip."
Yetkililer de bu şekilde mesaj alanların Ticaret İl Müdürlüklerine başvurması gerektiğini dile getiriyor. Vatandaşlara izinsiz gönderilen kısa masajların bin 550 lira idari para cezası olduğunu, bu konuda gelen şikâyetler neticesinde o kısa mesaj çeken firmalara bu para cezai işlem uygulanıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum