MERHUM AHMET CEMAL AYKAÇ, MEZARI BAŞINDA ANILDI

Beşiktaş Kulübü’nün duayen futbolcularından Hakkı Yeten ve Süleyman Seba ile top koşturan merhum Ahmet Cemal Aytaç, Samsun Futbol Adamları Derneği tarafından Alaçam ilçesinde düzenlenen törenle mezarı

MERHUM AHMET CEMAL AYKAÇ, MEZARI BAŞINDA ANILDI
09 Ağustos 2017 - 00:04
Beşiktaş Kulübü’nün duayen futbolcularından Hakkı Yeten ve Süleyman Seba ile top koşturan merhum Ahmet Cemal Aytaç, Samsun Futbol Adamları Derneği tarafından Alaçam ilçesinde düzenlenen törenle mezarı başında anıldı.
1924 yılında Samsun’ un Alaçam ilçesinde doğan ve İstanbul Kabataş Erkek lisesi mezun olan, 1945 yılında Kınalıadaspor, 1946 da Galata Gençlik’ de top koşturmuştur. 1947 yılında Beşiktaş kulübünde Süleyman Seba, Hakkı Yeten, Kemal, Faruk Sığınak, Necdet ve Gündüz Kılıç ile Zonguldakspor’ da karşılıklı oynayan merhum Ahmet Cemal Aykaç, Samsun'un Alaçam ilçesindeki aile kabristanlığında yapılan anma törenine Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçamspor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, Alaçamspor eski başkanı Mehmet Aydoğdu, eski CHP Alaçam ilçe Başkanı Derya Aykaç, Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu, eski takım arkadaşları, Alaçam Belediyesi Yaz Futbol okulu öğrencileri, Ahmet Aykaç’ın oğlu, kızları, eşi Necmiye Aykaç ve futbol adamlarının yanı sıra sevenleri katıldı.
BEN BU YÜZDEN FUTBOL ADAMI OLARAK KINAMIYORUM
Samsun'un Alçam ilçesindeki mezarı başında düzenlenen törende merhum Ahmet Cemal Aykaç’ın öz geçmişi anlatan Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şubesi (TÜRFAD) Gültekin Kullukçu yaptığı konuşmada, “Bugün Samsun’da Süper Kupa maçı var. Beşiktaş, Konyaspor ile oynuyor. Bugün buradaki anma merasimine Beşiktaş Kulübü’nün de Samsun’da olmasından dolayı buraya davet ettik. Bu çalışmamız 1 aylık süreç. Beşiktaş Kulübü’ne de resmi yazı yazdık. Hem ailenin ismiyle hem de Futbol Adamları Derneği olarak. Bu yıl Beşiktaş’ın vefa yılı. Biz Beşiktaş kulübünden Sayın Fikret Orman veya yönetim kurulundan birkaç kişinin gelmesini sağlamak istedik. Ama ne yazık ki bu çabamıza rağmen gerçekleştiremedik. En azından buraya bir çiçek gönderebilirlerdi. Ben bu yüzden futbol adamı olarak kınamıyorum. Ama burada olmalılardı diyorum. Biz de bugün futbolda sevgi, barış, dostluk ve en büyüğü de vefa için buradayız" dedi.
BURADA KENDİLERİNİN BULUNAMAYIŞI BİZLERİ MEMNUN ETMEDİ
Alaçam Belediye Başkanı hadi Uyar Türkiye’nin en güzide kulüplerinden olan Beşiktaş’ta futbol hayatına devam etmiş. Sonrasında Alaçam’da bir çok katkılarda bulunmuş olan merhum Ahmet Cemal Aykaç abimizin kabri başında olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Tabii ki Beşiktaş yöneticileri davet edilmişler, gerek oğlu kanalıyla gerek Futbol Adamları Derneği Samsun Şubesi tarafından ama burada kendilerinin bulunamayışı bizleri memnun etmedi. Ama önümüzdeki yıllarda Samsunspor’u da Süper Lig’de görerek Beşiktaş takımının bir daha ki yıllarda Samsun’a yapacağı ziyaretlerde buradaki eksikliği giderebileceği inancı ile katılanlara teşekkür ediyor, duaların kabulünü diliyorum" diye konuştu.
Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Derneği (TÜRFAD) Başkanı Gültekin Kullukçu tarafından günün anısına merhum Ahmet Cemal Aykaç eşi Necmiye Aykaç’a plaket verildi. Yapılan konuşmaların ardından Kur’anı Kerim okunarak dua yapıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum