Memur Sen'den Ayasofya İçin Şükür Kurbanları!

Samsun Memur Sen 86 yıl önce müzeye çevrilen ve bugün tekrar ibadete açılan Ayasofya Camii için şükür kurbanları kestirdi. Kurbanlar 11 hizmet kolunu temsilen 11 İslam ülkesinde kestirildi.

Memur Sen'den Ayasofya İçin Şükür Kurbanları!
24 Temmuz 2020 - 15:45
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Memur Sen İl Temsilcisi Hamdi YILDIZ ; “24 Kasım 1936’da kapatılan Ayasofya Camimiz 86 yıl sonra 24 Temmuz 2020’de bugün Cuma namazıyla ibadete açılacak. Sadece Türkiye’de değil tüm İslam ülkelerinde bir heyecan ve gurur yaşanmakta. İstanbul’un fethedilişinin sembolü Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılarak cami hüviyetini kazanması Memur Sen olarak 11 hizmet kolumuz ile bizde de tarifi mümkün olmayan coşku ve heyecana vesile olmuştur. Bu tarihi ana belki Ayasofya camisinde Cuma namazını kılarak şahitlik edemezsek de bedenlerimiz Samsunda, gönlümüz ve ruhumuz ise Ayasofya’da olacaktır” dedi.
Başkan Yıldız açıklamasına; “Yıllardır özlemini çektiğimiz bu kutlu güne bizi eriştiren Rabbimize hamd ediyoruz. Bu vesile ile Samsun Memur Sen teşkilatı olarak şükrümüzü eda edebilmek için 11 hizmet kolumuz: Kültür Memur Sen, Bem Bir Sen, Diyanet Sen, Sağlık Sen, Toç Bir Sen, Ulaştırma Memur Sen, Bayındır Memur Sen, Büro Memur Sen, Enerji Bir Sen, Birlik Haber Sen, Eğitim Bir Sen, 11 İslam ülkesi: Türkiye, Pakistan, Kamerun, Kenya, Benin, Tanzanya, Nijer, Suriye, Afganistan, Mora ve Somali de şükür kurbanlarımızı kestirdik.” diye devam etti.
Başkan Yıldız açıklamasını; “86 yıl sonra Ayasofya’nın açılışıyla İstanbul Fetih sevincini 2.kez yaşıyoruz.   Bu mutluluğu yaşatan Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Buna vesile olan Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyor, fetih şuurunun bu vesileyle yeniden yeşermesini temenni ediyoruz” diye tamamladı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum