Mehmetçikler İçin Düzenlenen Kan Bağışına Teşekkür Belgesi

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, "Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner tarafından geçtiğimiz günlerde Memeciklerimiz için Çarşamba Durusu Şehit Servet Arslan İlkokulu-Ortaokulunda düzenlen kan bağışı kampanyasına Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın katılımıyla yapılmıştı“ dedi.

Mehmetçikler İçin Düzenlenen Kan Bağışına Teşekkür Belgesi
24 Aralık 2019 - 12:22
Çarşamba   Durusu Şehit Servet Arslan İlkokulu-Ortaokulu bahçesinde düzenlen törenin ardına teşekkür belgesini Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram'ın elliden alan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, tarafın kampanyaya  destek  veren Okul idarecileri ile Öğretmelerine, Çarşamba BOTAŞ Şube Müdürlüğüne, Kızılot Jandarma Karakol Komutanlığına, Cami İmalarına ve Mahalle Muhtarlarına birer teşekkür belgesi vererek onura etti. Arıca işleri nedeni ile programa katılamayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir'de belgesini Dr. Serdar Bayram' makamında verdi.
KAN BAĞIŞI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Kızılay’a yapılan yardımın, insanlığa yapılan yardım olduğunu ve kan bağışının önemini vurgulayan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım,” 1868 yılında yola çıkan ve insani yardım çalışmalarında köklü bir kuruluş olarak çalışmalarına devam eden Kızılay geçtiğimiz yıl 3 milyon 850 bin hastaya kan ulaştırmış. 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan ve dünyadaki ilk “Kızılay” olan, uluslararası harekete “kızıl ay” amblemini de veren de Türk Kızılay’ıdır. Kızılay, yurtta ve dünyada insani yardım elini uzatmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana doğal afetlerden etkilenen 100’ün üzerinde ülkeye uluslararası yardımlarda bulunan Kızılay, aynı zamanda kan bağışında etkin bir çalışma sürdürüyor. Kanın tek kaynağı insan. Ülke çapında her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Kan bağışı ise bu anlamda hayati önem taşıyor. Bu yüzden Kızılay’ın haklı gururunun içinde gönüllü bağışçıların gücü yer alıyor. Bugün itibarı ile mobil kan bağışı aracımız kan bağışında bulunacak vatandaşlarımızı bekliyor olacak. Emeği geçen ve kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
HAYATIMIZIN TEK KONUSU KAN
Toplumuyla dayanışma duygusunu ve insanları bir araya getirme noktasında toplumun tabakalarını bir birine bağlama noktasında muazzam bir etkiye sahip olduğunu vurgulayarak, ifade eden Türk Kızılay Samsun Kan  Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, "Bu açıdan kan vermenin yaygınlaşmasını bir birimize kaynaştırma, toplumsal kardeşliğimiz bütünleşme  noktasında da çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Kan verme bizim sürekli ihtiyaç hissettiğimiz bir olay, yaz kış demeden devam etmesi gerekiyor. İhtiyaçlar hiçbir zaman bitmiyor. Havaya, nefese, suya ihtiyaç hissettiğimiz gibi kanada toplumsal alanda bizim sürekli ihtiyacımız var. Varlığımız için olmazsa olmaz diye düşündüğümüz bir ihtiyaç maddesi olduğunu hesaba kattığımızda bu gönülle sahip olduğunu düşündüğümüz vatandaşlarımızın, insanlarımızın bu fedakârlığı da göstereceği konusunda kanaatim tamdır. Özellikle şu konuda vatandaşlarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bazen bize gelen değişik haberlerde, bazı hastanelerde kan parası adı altında bazı ücretlerin talep edildiğini duyuyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız özellikle Kızılay’ın kan parasını almadığını ve bu konuda her hangi bir ücret talep edilmediğini özellikle ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
KIZILAY’IMIZ KOKLU KURULUŞ
Türk Kızılay’ının bir dünya markası olduğuna dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi  Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal  Öner,“ Türkiye insani yardımlar bakımından gayri safi milli hasılasının nüfusa oranı açısından dünyada bir numaralı bir ülke. Buradaki en büyük pay da Türk Kızılay’ına düşüyor. Dünyanın neresinde bir insani kriz yaşansa ilk önce Türk Kızılay’ını orada görüyoruz. Bizi gururlandıran, insanların yardımına koşan, hiçbir farklılığı gözetmeden sadece insan olduğu için yardım götüren kuruluşa biz de nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesiyle bugün kan bağışı kampanyasına katılıyoruz. Çeşitli şekillerde diğer insanlara birçok yardımda bulunabiliriz. Bunların başında da kan bağışı geliyor. Türkiye’de yeteri miktarda kan stoku var. Hem ülkemiz içinde bu çeşitliliği arttırmak hem de ülke dışında ihtiyaç sahiplerine kan gönderebilmek adına biz de üzerimize düşeni gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından günün anısına toplu halde hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.
Köksal ÖNER
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum