Reklam
Reklam
Reklam

Medya ve Sorunları Iğdır'da Tartışıldı

Yerel medya becerilerinin geliştirilmesine yönelik basın mensupları ve medya alanındaki aktörler arasında ağ oluşturma ve işbirliğini geliştirmek amacıyla Iğdır’da basın çalıştayı yapıldı.

Reklam
Medya ve Sorunları Iğdır'da Tartışıldı
22 Mart 2021 - 14:23
Reklam
Iğdır Gazeteciler ve İletişimciler Derneği’nin Ankara Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Projesi adlı kapsamındaki çalışma 19-22 Mart tarihleri arasında Iğdır’da gerçekleştirildi.
Çalıştaya büyük kısmı yakın çevredeki meslek örgütlerinin başkan ve temsilcileri olmak üzere 30’u aşkın katıldı.
Katılımcılar, toplantı öncesinde Iğdır Valisi  H. Engin Sarıibrahim ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan’ı da ziyaret ettiler.
Ziyarette açıklamalarda bulunan ve aynı zamanda kayyum olarak Belediye Başkanlığına da vekâlet eden Vali Sarıibrahim, "Bizler bu coğrafyanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak ikinci Karabağ Savaşı veya son zafer dediğimiz Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtardığı köklü mücadele sonrasında ortaya çıkacak yol ve koridorla beraber bu coğrafyanın ekonomik, sosyal ve kültürel ehemmiyetinin daha da fazla arttığını göreceğiz” dedi.
Iğdır TSO Yönetim Kurul Başkanı Kamil Arslan’da,  şehrin bulunduğu coğrafyada çok önemli ve stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, “Iğdır Ovası, sınır kapıları, giderek arttan sanayi yatırımları ile cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Sıkıntılarımız yok mu? Elbette ki var. Bunları çözüme kavuşturarak, cazibe merkezi olan bir Iğdır’ı Türkiye ve dünya kamuoyuna taşıyacağız” dedi.
Iğdır TSO salonunda yapılan toplantılarda da basının sorunları ele alındı. Toplantılardan konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcı Feridun Özsoy; basın mensuplarının yeni kanunlar ile mesleki açıdan daha iyi konumuna gelmesi gerektiğini belirterek, "İnternet yasasının bir an önce çıkarılmalıdır. Çünkü üç beş kuruş verip internet sitesi kuranlar, bakıyorsunuz valinin, belediye başkanının karşısına gazeteci olarak geçebiliyor. Yine medyada koronavirüsün olumsuz etkileri oldu. Reklâm gelirlerinin kesilmesi sonucu gazeteler ekonomik olarak sıkıntı yaşıyor. Kısa çalışma ödeneği devam etmeli. Yine gazetelere hibe ve uygun faizli krediler sunulmalı. Gazetelere kamu bankalarının reklamları kanunlarla verilebilmeli" diye konuştu. Daha sonra bölge illerden gelen gazeteciler çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, son yıllarda yerel gazetelerin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını buna paralel olarak birçoğunun kapandığını söyledi.
Özdemir, ihalelerin doğrudan temin yoluyla yapılması sonucu yerel gazetelerin adeta tükendiğini belirterek, bu sorunun çözülmesi gerektiğini anlattı.  Son yıllarda eline bir cep telefonu alan, bir internet sitesi kuran çok sayıda kişinin internet gazetecisi olarak kendini tanıtmaya başladığını söyleyen Özdemir, gerçek gazetecilerin de gerekli saygıyı göremediğini dile getirdi.
Toplantıda konuşan Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi, Çorum Hâkimiyet Gazetesi Sahibi Şevket Erzen ise, Anadolu'daki gazetecilerin hakkını korumak için çabaladıklarını dile getirerek yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile bir araya geleceklerini ve Anadolu'daki gazetecilerin sorunlarının kendilerine bizzat iletileceğini belirtti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum