Maden Suyunuzu Gözle Görünür Yere Yerleştirin!...

Sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle, şişelenmiş doğal mineralli suların bir kısmı Almanya’da “şifalı su” olarak görülmektedir.

Maden Suyunuzu Gözle Görünür Yere Yerleştirin!...
17 Şubat 2022 - 19:55
Ülkemizde ise böyle bir düzenleme olmasa da, birçok hastalığın tedavisinde yardımcı rol oynadıkları bilinmektedir. Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın maden suyuyla sağlıklı bir yaşam için pratik önerilerde bulundu.
Maden suyuyla sağlıklı bir yaşam için pratik öneriler
Madensuları her zaman insanlar tarafından tüketilebilir ancak insanlar susama hissine göre su içer. Bu durum, günlük gereksinimden çok daha az miktarlarda su içilmesine neden olur. Bunu önlemek ve yeterli su içilmesini kolaylaştırmak için, evde ve işte madensuyu gözle görünür ve kolay ulaşılır yerlere yerleştirilmelidir. Böylece yeterli su içmek bir bakıma teşvik edilmiş olur.
Sıcaklarda daha fazla tüketin

Sıcak günlerde daha fazla madensuyu tüketilmelidir; Yaz mevsiminin aşırı sıcak günlerinde terlemeyle büyük miktarlarda su kaybı olabilmekte, bununla orantılı olarak da su gereksinimi, günlük gereksinimin iki ya da üç katına kadar çıkabilmektedir.
Maden suyu sindirimi kolaylaştırır
Bir şişe maden suyu içerdiği karbondioksit gazıyla, tok karnına içildiğinde sindirimi uyaracaktır. Ama mineralli su aslında açlığı da bastırabilir; yemekten önce veya yemek sırasında içilen bir bardak maden suyu hızlı bir doygunluk hissi verecektir.
Güne maden suyu ile başlayın
Kahve ve çay yerine maden suyu tüketimi tercih edilmelidir. Örneğin sabahları, güne içinden kabarcıklar çıkan bir bardak soğuk maden suyu ile başlamak, enerjik bir çalışma temposu ve gün boyu dinç kalma imkânı sağlayacaktır.
Maden suyu ucuz bir güzellik iksiridir
Maden suyu yalnızca cilt için gerekli olan suyu sağlamakla kalmayacak, cilt fizyolojisini de destekleyerek gergin ve pürüzsüz bir cildin garantisi olacaktır. Yeterli ölçüde maden suyu içildiği sürece cilt pörsük, yorgun ve solgun görünmeyecektir. Diğer yandan maden suyu sadece içildiğinde değil, aynı zamanda dıştan sürüldüğünde, serpildiğinde ya da püskürtüldüğünde de cildi canlandırır ve gençleştirir. Çünkü küçük kan damarlarını ve cilt kan dolaşımını uyarır. Bunun için, karbondioksitli mineralli suyu bir parça pamuğa emdirip yüze ve boyuna sürmek cildin çok kısa bir süre içinde taze ve canlı bir görünüm almasını sağlayacaktır.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum