Maaşımı Öğrenci Burslarına Vereceğim

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan eski Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 'başkan' seçilmesi durumunda maaşını öğrenci bursları için kullanacağını açıkladı.

Maaşımı Öğrenci Burslarına Vereceğim
30 Kasım 2023 - 12:03
Samsun'da geçtiğimiz günlerde AK Par7ti'den Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan eski Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'dan çok konuşulacak ve örnek olacak bir seçim vaadi geldi. Uzunkaya, başkan olması halinde başkanlık maaşını öğrenci bursları için kullanacağını söyledi.
Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret
Celal Uzunkaya, beraberinde kardeşleri TBMM 20, 21 ve 22'nci Dönem Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya ve eski İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ile birlikte Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla sohbet eden Celal Uzunkaya, büyükşehir belediye başkanlığına talip olmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
İkinci Baharımı Yaşıyorken...
Doğup büyüdüğü şehire hizmet etmek için yola koyulduğunu belirten Celal Uzunkaya, şunları söyledi; "Beden, ruh ve beyin sağlığım yerinde iken, ikinci baharımı yaşıyor iken kenara köşeye çekilip torunlarını sevmek, deniz kenarında olta atıp balık tutmak yerine mevcut enerjimi, heyecanımı, bilgi birikimimi, tecrübemi, 48 yıllık yarım asra yakın mesaimin bana kazandırdığı bilgileri doğduğum, büyüdüğüm şehire hizmet olarak yansıtmak için adayım.
Yolsuzluk, Adaletsizlik, Kayırmacılık
Bugüne kadar çok şükür mesleki konularda ne duruşuma ilişkin, ne karakterimin inişli çıkışlı bir hikâyesine ilişkin, herhangi bir yolsuzluk, adaletsizlik, kayırmacılık, toplumun etik değerlerine ters düşen bir değer manzumesine ilişkin hiç adım anılmadı. 48 yıllık bir görevden bahsediyorum. Bir vefa borcu olarak zor bir göreve talibim.
Paraya Pula İhtiyacım Yok
Paraya pula ihtiyacı olan biri değilim. Evim var, barkım var. Çocuklarım, torunlarım var. Her bir zenginliğe, hepsinden önemlisi gönül zenginliğe sahibim. Para ile pul ile maddiyat ile ilişkim yok. Hatta adaylığım kesinleşirse, bazen birileri şov amaçlı kullanıyor olsa bile, alacağım maaşı öğrenci burslarına vermeyi taahhüt edecek bir düşüncenin sahibiyim. Dolayısıyla belediyeden de bana hiçbir şey gelmeyecek. Belediye bana makam kazandırma yeri de olmayacak çünkü Allah'a şükür 350 bin kadrosu olan, Türkiye'nin yüzde 85 nüfusunun yaşadığı sorumluluk sahasının iç güvenliğini yürüten emniyet teşkilatının genel müdürlüğünü yaptım. Her makam değerlidir ama makam üstü makam beklentim yoktur.
Öneri ve Beklenti Havuzu
Sadece Samsun'daki 1,5 milyon nüfus ile değil Türkiye'nin hemen her yerinde çeşitli şehirlerde bulunan hemşehrilerimle sürekli bir arada olmaya özen gösterdim. Eğer büyükşehir belediye başkanlığı için görev verilirse hem Samsun'daki hemşehrilerimizin hem de Samsun dışındaki hemşehrilerimizin şehrimiz için tüm beklenti, öneri ve temennilerini bir havuzda toplayarak bunları belediyecilik anlamında öncelik, önem ve imkânlara göre hayata geçireceğimizi taahhüt ediyorum."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum