Reklam
Reklam
Reklam

LÖSEV'den Vekâleten Kurban İçin 9 Soru 9 Cevap

LÖSEV, vekâletle kurban kesmek için kurban bağışı yapacaklar için bir açıklama yaptı.

Reklam
LÖSEV'den Vekâleten Kurban İçin 9 Soru 9 Cevap
07 Temmuz 2021 - 19:30
Reklam
1-LÖSEV kurban kesiyor mu?
14 yıldır et entegre tesislerine gidiyor, vekâleten Türkiye’de kurban kesimi yaptırıyor, etini Lösemili ve Kanserli Çocuklarımıza ve yetişkin kanser hastalarına dağıtıyoruz. Kurbanlık vasfına haiz küçükbaş veya büyükbaş hayvanlar en modern kesimhanelerde dini esaslara uygun şekilde Kurban Bayramı’nın 1, 2 ve 3. günlerinde kesilip, eti, derisi ve tüm organları değerlendiriliyor.
2-Adak kurbanı kesiyor mu?
Bayramdan bir gün önce, Arife günü, adak kurbanları kesilirken tüm yıl içinde de adak bağışlarınızı kabul ediyor, etini dağıtıyoruz.
3-Vekâleten kurban ibadeti olur mu?
Diyanet İşleri Başkanlığı Allah’a yakınlaşmak için gerçekleşen kurban ibadetlerinin mali bir ibadet olduğu için vekâleten yapılabileceğine dair cevaz verir ve “Dinimiz gereğince kurbanın rüknü; kurban kesilerek kanın akıtılmasıdır” der.
4-Dini vecibelere uyuluyor mu?
Vasıflarına uygun kurbanlıkları din görevlisi, veteriner hekim, noter yetkilisi, kalite güvence sorumlusu ve kasaptan oluşan bir ekip huzurunda dini vecibelere uyarak, isimlerinizi tek tek okuyarak ve kan akıtarak kesiyoruz.
5-Kurban eti hemen dağıtılıyor mu?
Kurban etlerinin bir kısmını dinlendirerek bayramdan hemen sonra, kalanı ise kesen kurumlara emanet ederek 12 ay boyunca taze etleri vakumlanmış ambalajlarda dağıtıyoruz.
6-Dışarıdan kurban eti ve derisi kabul ediyor musunuz?
Yalnız Ankara, İncek’te bulunan LÖSANTE Hastanemiz, Ankara Tulumtaș, Koparan’da bulunan Lösemili Çocuklar Köyümüz ile Atașehir LÖSEV binamızdaki soğuk hava depolarımızın kapasitesi kadar et kabul ediyor, canlı hayvan, konserve et ve kurban derisi bağışlarınızı almıyoruz.
7-Kesilen kurbanımın etinden bir parça alabilir miyim?
Kurbanlarımız büyük et entegre tesislerinde kesildiği için bu mümkün olmamaktadır. Kurbanınızın tamamını Lösemili ve Kanserli Çocuklar için bağıș olarak kesiyor ve değerlendiriyoruz.
8-Kurban kestirmeden Lösemili Çocuklara bağış yapabilir miyim?
Kurbanın rüknü kanın akıtılmasıdır. Ancak kurban ibadeti mali bir ibadettir. Dilerseniz ‘Kurban Bayramı Bağışı’ ile ilaç, kan, ilik bulamayan; hastanede yatacak ve tedavi olacak maddi gücü olmayan; eğitim ve öğrenimlerine devam edemeyen hastalarımıza destek olabilirsiniz.
9-Bağışım sonrası bilgilendirme yapacak mısınız?
Bağışınız tarafımıza ulaştıktan sonra ve eğer vekâleten Türkiye’de kurban kesimi bağışı ise kesimden sonra olmak üzere en az iki kere iletişime geçiyoruz. Bu sebeple bağış sırasında telefon/ adres/emil gibi iletişim bilgilerinizi doldurmanızı/güncellemenizi önemle rica ediyoruz.
Sizler de vekâleten kurban bağışınızı veya bayram bağışlarınızı LÖSEV’e kolaylıkla yapabilirsiniz. LÖSEV Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerinden, bankalardaki bağış ekranlarından, 0312 447 06 60 nolu telefondan ya da www.losev.org.tr üzerinden online olarak bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.


 
  •  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum